9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Ülkücü cinayetinde asker silahı

Ülkü Ocakları Erzurum İl Temsilciliği binasında 5 Ocak 2006 tarihinde devir teslim töreni sırasında işlenen cinayetin duruşmasına başlandı.
Duruşma öncesinde Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak'ın koordinesinde adliye binası civarında geniş güvenlik tedbirleri alınırken, olayda oğlu öldürülen Veyisefendi Mahallesi Muhtarı Arabi Peker, cinayetin işlendiği silahın bir üsteğmene ait olduğunu ileri sürerek, Genelkurmay Başkanı'nın olaya el koymasını istedi.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanılan Erkan Peker'in öldürülmesi olayıyla ilgili duruşma, saat 15.30'a kadar devam etti. Mahkemede tutuklu zanlılar Sinan Demir, Ömer Sak, Selçuk Yıldız, Siyami Uçan ve cinayetin işlendiği silahın sahibi olduğu iddia edilen tutuksuz yargılanan Üsteğmen S.H.'nin yanısıra 37 tanığın da ifadesine başvuruldu. Mahkemede Selçuk Yıldız müebbet hapis cezası, diğer 3 zanlı ise 15'er yıl ağır hapis istemiyle yargılanırken, keşif yapılması gerekçesiyle mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Mahkeme çıkışı oğlu Erkan Peker'in öldürülmesi olayıyla ilgili olarak açıklama yapan Veyisefendi Mahallesi Muhtarı Arabi Peker, "Sanık için müebbet hapis istendi, adalete güveniyorum. Haksız yere öldürülen oğlum için mahkemede adil bir yargılama yapıldı.

Mahkemede öğrendiğim bir olay beni üzüntüye boğdu. Cinayetin işlendiği silahın bir subaya ait olması beni çok üzdü. Üsteğmen S.H, kendi silahının önce kaybolduğunu daha sonra da zanlılara sattığını söylemiş. Emniyetimiz yaptığı titiz çalışmayla gerçeği ortaya çıkardı. Silah Üsteğmen S.H.'ye ait ve zanlılara satmış. Türk Ordusu'na ait ruhsatlı bir silahı sabıkalı zanlılara nasıl satabilir. Değerli Genelkurmay Başkanı'ndan bu olaya el atmasını rica ediyorum. Bu tür insanlar Türk Ordusu'nda görev yapıyorsa yazık olur ordumuza" dedi.

Öte yandan olay, Erzurum Ülkü Ocakları'nda geçtiğimiz Ocak ayında temsili başkanlık devir teslimi sırasında silahlar konuşmuş, kavgada 1 kişi hayatını kaybetmişti. İddiaya göre yeni yönetimin görevi devralmasını kabullenemeyen Selçuk Yıldız, Ömer Sak ve Sinan Demir, ülkü ocaklarını basmış, çıkan kavgada Selçuk Yıldız belindeki silahı çekerek Erkal Peker'i öldürmüş, Siyami Uçan'ı da yaralamıştı. Olaydan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Selçuk Yıldız, Ömer Sak ve Sinan Demir ile tutuksuz yargılanan Üsteğmen S.H, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi'nde geniş güvenlik önlemleri altında hakim karşısına çıkarıldı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 22:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?