9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Üniversiteside başörtü eylemi

Atatürk Üniversitesi'nde öğrenci yemekhanesine başörtülü kız öğrencilerin alınmamasını protesto eden 50 kişilik öğrenci grubu simit eylemi yaptı.

Bugün öğle saatlerinde Atatürk Üniversitesi kampusu içerisindeki Öğrenci Yemekhanesi girişinde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, buradaki Atatürk Anıtı önünde oturarak uygulamayı protesto için simit yedi. Basın açıklaması yapan öğrencilere, türbanlı ve bazı açık kız öğrenciler de destek verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde öğrenciler adına basın açıklaması yapan Bülent Taşkın, başörtülü öğrencilere yönelik uygulanan yasağın kaldırılıncaya kadar yemekhanede yemek yemeyeceklerini söyledi. Kamusal alan olarak değerlendirilen öğrenci yemekhanesine türbanlı öğrencilerin alınmamasını eleştiren Taşkın, "Nerede demokrasi, nerede özgürlük. Bugün öğrenci yemekhanesinde uygulanan başörtüsü yasağı yarın yurtlarda, daha sonra kampüste uygulanacak. Ve hatta bu uygulamaya ses çıkarılmadıkça belki evlerimizde de bu yasağı uygulayacaklar" dedi.

Basın açıklamasını yapan üniversite öğrencisi Bülent Taşkın, yemekhanede yemek yiyen öğrencilerin de belki bedenlerini doyurabileceklerini ama yüreklerinin aç bırakılacağını söyledi.

Eyleme destek veren türbanlı bir öğrenci ise "Ben baçımı açarak yemekhaneye girsem ne olur, girmesem ne olur. Ülke bununla mı kalkınacak. İlim için açtık, yemekhane nereden çıktı anlamak mümkün değil" derken, başı açık bir kız öğrenci ise, "Kapalılar içeriye alınmadığı için biz de orada yemek yemeyeceğiz. Onlar bizim arkadaşlarımız" diye konuştu.

Bir süre bina önünde oturma eylemi yapan öğrenciler, basın açıklamasının ardından alkışlarla dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 21:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?