6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Vali Güvenç ahırları denetledi

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Özel İdare Müdürlüğü tarafından il genelinde 130 köyde yaptırılan içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını yerinde inceledi, vatandaşlarla sohbet etti.

Karayazı, Hınıs ve Karaçoban İlçeleri ile bağlı köylerde incelemelerde bulunan Vali Celalettin Güvenç, Karaçoban İlçesi'ne bağlı Gündüz köyünde ahırları tek tek denetleyerek kontrol etti.

Beraberinde Tarım İl Müdürü ve Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü yetkilileriyle ahırları denetleyen Vali Güvenç, ahırların çok bakımsız olduğunu görünce ahır sahiplerine tepki gösterdi.

Vali Güvenç, hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı bölgede ahırları tek tek dolaşarak bilgi aldı. Gündüz Köyü Muhtarı Fesih Durmaz'a ait ahıra da giren Vali Güvenç, derme çatma yapıyı görünce sinirlenerek, "Olmadı muhtar. Bu nasıl ahır. Çok havasız. Hayvanlar burada havasızlıktan ölür. Böyle bir yerdeki hayvandan verim alınabilir mi? Biz Avrupalılar'la böyle mi yarışacağız. 'Hayvanlarımız şarbondan ölüyor' diyorsunuz. Burada hayvanlar havasızlıktan ölür. Burayı en kısa sürede elden geçir" dedi.

Bir başka vatandaşa ait ahıra giren Vali Güvenç, gördüğü manzara karşısında sinirlendi. Havalandırmanın bulunmadığı ahırda ahır sahibini azarlayan Vali Güvenç, "Bu nasıl ahır. Havalandırma yok, ışığı yakıyorsun yine de göz gözü görmüyor. Hayvanın önünde suyu, yemliği olacak, böyle olmaz. Bakın para kazanamıyoruz, hayvan kendini kurtarmıyor. Bununla birlikte yaptığın masrafın karşılığını alamazsın. Avrupalıların hayvanı bir ton geliyor bizimkisi 200-300 kilo. Buraları açacaksın, havalandırması olacak. Avrupa ülkeleriyle böyle mi yarışacağız? Bizim rakibimiz Avrupa. Avrupalı hayvanı 900 kilo yapıyor, sen 950 kilo yapınca yanıma geleceksin. Daha derli toplu bir görünüm kazandır buraya" diye konuştu.

Özel İdare Müdürlüğü'nün 130 köyde yaptırdığı içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Celalettin Güvenç, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Vali Güvenç, köylere içme suyu ve kanalizasyon yapımında bu yaz döneminde yaklaşık 8 trilyon lira para harcandığını da belirterek, 130 köyün alt yapı sorununun çözüme kavuşturulduğunu kaydetti. Vali Güvenç, önümüzdeki yıl yine 100'ü aşkın köye içme suyu ve kanalizasyon götürüleceğini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 12:32:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?