8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Zorla fuhuşa baskın

Erzurum'da bir evde zorla alıkonularak, gezici minibüs içerisinde fuhuş yaptırıldığı öne sürülen yabancı uyruklu bir kadın, polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen kadında frengi ve hepatit C hastalığı olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün alınan bir ihbar üzerine harekete geçen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Ahlak Şubesi ekipleri, Gölbaşı semtinde operasyon düzenledi. Operasyonda Kırgızistan uyruklu bir kadını zorla alıkoydukları ve panelvan tipi gezici minibüste fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen dört kişi yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sağlık kontrolünden geçirilen kadının frengi ve hepatit C hastalığı taşıdığı bildirildi. Emniyette ifadesi alınan kadın, bugün sınır dışı edildi. Kadının 2.5 aydır Erzurum'da bulunduğu ve bu süre içerisinde yaklaşık 500'e yakın erkekle cinsel ilişkiye girdiği öğrenildi.

Öte yandan, Erzurum'da son bir ay içerisinde düzenlenen operasyonlarda, zorla fuhuş yaptırıldıkları öne sürülen Ermenistan, Azeybaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Moldovya uyruklu 30 kadının sınırdışı edildiği ve kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlenen 15 kişinin de tutuklanarak, cezaevine gönderildiği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 12:30:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?