2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Dumankaya Belediyesi'ne araç takviyesi

Törende konuşan Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, her şeyi devlette beklemenin zamanının geçtiğini söyledi. Gürbüz, genç belediye başkanının Ankara’da bazı kurum ve kuruluşlarla ilişki kurarak Belediye’ye yeni iş makineleri kazandırmasının son derece sevindirici olduğunu belirtti.


1995 yılında kurulan Durankaya Belde Belediyesi’nin bugüne kadar hep yokluklar belediyesi olarak bilindiğini belirten Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin, bundan sonra varlıklar belediyesi olacaklarını söyledi. Keskin, "Belediyemizin 2003 yılı kesin hesabı 248 milyar lira olarak bağlanmıştır. Bu bütçe ile belediyemizin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm bulma imkanımız yoktur. Devletine sadakatle bağlı olan, yasalara uygun hareket eden ve ülkenin bütünlüğüne inançla saygılı olan insanların oluşturduğu bir beldede yaşıyoruz. Beldemizde devletin aleyhine suç işleyen ve yargılanan yoktur. Vergi kaçakçısı, gaspçısı, kan davası ve yüz kızartıcı suç işleyenlerin sayısı yok denecek kadar azdır. İş makinelerimiz, Cumhuriyet Hükümeti’nin desteği, İller Bankası’nın yardımı ve belediyemizin de son 5 aydaki tasarrufları ile alınmıştır. Beldemizin kışın yaşanan yol çilesi bundan böyle sona erecektir" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından 300 milyar liraya mal olan 1 adet yükleyici-kazıcı, 1 adet damper, 1 adet traktör ve patos, 1 adet cenaze aracı, Vali Gürbüz, Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, İl Jandarma Merkez Komutanı Binbaşı Umut Bütün, Hakkari Belediye Eski Başkanı Abdurahman Keskin ile Belde Belediye Başkanı Fatih Keskin tarafından hizmete sokuldu.
Durankaya Beldesi’nde düzenlenen törene Vali Erdoğan Gürbüz, Emniyet Müdürü Yaşar Ağdere, İl Jandarma Merkez Komutanı Jandarma Binbaşı Umut Bütün, Hakkari eski Belediye Başkanı Abdurahman Keskin, Milli Eğitim Müdürü Hekim Turgut, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, daire amirleri ve yaklaşık bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı.

HAKKARİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 11:04:51
Güncelleme :29 Ağustos 2004 Pazar 11:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?