19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Hakkari ceviz şehri olacak

Hakkari Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu, il ve ilçelere 22 bin ceviz fidanı dağıtıldığını belirtti. Tarım İl Müdürü Gündoğdu, yaptığı açıklamada, Hakkari Valiliği, İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Tarım İl Müdürlüğü'nün destekleriyle 'Tarım ve Hayvancılığı Geliştirme Projesi' kapsamında çiftçilere ceviz fidanı dağıttıklarını söyledi.

 Gündoğdu, Hakkari'ye 8 bin, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine de 7'şer bin olmak üzere 22 bin adet ceviz fidanının, en az 2 dekar alanın cevize tesis edilmesi koşuluyla çiftçilere teslim edildiğini söyledi. 

Öncelikli olarak hedeflerinin mevcut tarımsal potansiyelini uygulayacak projelerle daha üst düzeylere çıkartmak ve hayvancılığın istenilen düzeylere getirilmesini sağlamak olduğunu anlatan Mehmet Gündoğdu, "Uzun bir zamandan beri tarıma açılmayan çayır-mera alanlarının tekrar tarıma kazandırılmasını sağlamak için projelerle köye dönüşlerini hızlandırmak ve çiftçilerimizin yeniden üretimi katılmalarını sağlamayı hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra ilde daha önce uygulanmayan projelerin uygulamak suretiyle yeni istihdam ve tarım teknikleri ile çiftçilerimize ulaştırmasını sağlamak ve bu yolla üretimin istenilen düzeylere getirilmesini sağlamaktır. Bu amaçla il ve ilçelerde 2006 yılı mart ayından itibaren meyvecilik, yem bitkileri üretimi, suni tohumlama ve sebze üretimini geliştirme alt projesini Tarım İl Müdürlüğü'müzce uygulamaya konulmuştur. 2006 yılı sonunda uygulanacak projeler 4 bin 670 dekar alanda meyve bahçesi tesisi, bin 250 dekar alanda yem bitkileri üretimi, bin 500 adet büyükbaş hayvanın suni tohumlaması ve 250 dekar alanda sebze üretimi gerçekleştirilecektir" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 01:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?