19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Hakkari kilimleri pazarlanamıyor

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, Hakkari İplik Sanayi A.Ş. (HİSAŞ) bünyesinde kurulan kooperatif atölyesinde genç kızlar tarafından dokunan kilimlerin pazarlanmasında sıkıntı yaşandığını söyledi. Nasuhbeyoğlu, raflarda duran kilimleri pazarlamak için çalışmalar içerisinde olduklarını bildirdi.

İl İdare Kurulu toplantısında konuşan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, kızlar tarafından büyük bir özenle dokunan kilimlerin pazarlanma sıkıntısı nedeniyle raflarda durduğunu kaydetti. Pazar sıkıntısının aşılması için yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını aktaran Vali Nasuhbeyoğlu, 1985 yılında faaliyete geçen HİSAŞ'ta çok kaliteli kilimlerin üretildiğini, bunun genç kızların geldiği başarı noktasını gösterdiğini ifade etti.

Raflarda duran kilimlerin pazarlanmasının büyük önem arz ettiğini söyleyen Vali Nasuhbeyoğlu, "Bundan sonraki süreçte bu tür ürünlerin pazarlanabildiği ve tanıtıldığı fuarlara katılacağız. Ege, Akdeniz ve Kapadokya gibi turistlerin çok geldiği yerlerdeki satış mağazalarıyla irtibat kurarak, güzel, el emeği ve göz nuru kilimleri pazarlamaya çalışacağız. 3 kilim atölyesinde toplam 150 genç kız yoğun bir şekilde çalışarak, çok seri bir şekilde üretimlerine devam ediyor" dedi.

İHA muhabirinin bilgi aldığı HİSAŞ Müdürü Aziz Akın ise, turistlerin yoğun olduğu İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyük illeri gezerek, beraberinde götürecekleri kilimleri buradaki firmalara pazarlamaya çalışacaklarını kaydetti. Sınırlı Sorumlu Hakkari Kilimleri Küçük Sanat Kooperatifi'nde çalışan 150 genç kızın 5 ay içerisinde yaklaşık 450 kilim dokuduğunu aktaran Akın, bunların maliyetinin yaklaşık 200 bin YTL civarında olduğunu belirtti. Akın, "Bu kilimleri elden çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Kızlara, dokudukları kilimlerin her metrekaresi için 60 YTL ücret ödüyoruz. Kızların ücretlerinin arttırılması, pazarlamadaki dar boğazı gidermekle mümkündür" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2006 Cumartesi 20:07:56
Güncelleme :9 Haziran 2006 Cuma 19:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?