3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Hakkari halk pazarına büyük ilgi

Bayrama iki gün kalmasına rağmen esnafların yüzü güldü. Vatandaşlar  çeşitli bankalardaki  mevduat hesaplarındaki paralarının çekerek yılda iki defa kurulan bu pazardan alış veriş imkanından yaralanmaktadır.. 

Pazar kültürü olmayan ilimizde böylesine bir ilgi olması  Hakkari ekonomisi için umut verici oldu. yıllardır paraların bankalardaki faiz hesaplarında ve  yastık altında bekleten halk ekonomini iyiye gitmesiyle birlikte piysaya  çıkardılar. kurulan pazar yüzünden  sıkıntı yaşayan büyük mağazalarda  müşteri çekebilmek için % 50 lere varan  indirimler uygulamaktadır.Bu yönden baktığımızda büyük mağazlarda alış veriş edemeyen halkımız  az da olsa büyük mağazlarda giyinme imkanı bulabildiler.

Bayramların  coşkunun ve yeninin sembolü olduğu kültürümüzde  bunu yaşatmak için büyük ölçüde alış veriş ile sağlam düşüncesi olma dolayısıyla bayramlarda alış veriş yapmak,  halkımız için önem arzzetmektedir. Kişi başına düşen gelirin 700 dolar  gibi düşük bir miktar olan ve tek geçim kaynağı hayvancılık olduğu ilmizde hayvanların satamayan ve dolayısıyla elinde nakit  parası olmayan bazıları da   bu gereksinimlerini karşılmak  için büyük ölçüde küçük baş hayvanını takas yolunda kollanarak bu gereksinimlerini karşılama yoluna gidildiği görülmektedir.

Erdal DEMİR
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 00:00:31
Güncelleme :9 Ağustos 2004 Pazartesi 16:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?