27
Temmuz
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Hakkari'de çekirge istilası

Hakkari'nin Durunkaya beldesinde ortaya çıkan ve yonca ile buğday tarlalarına büyük zarar veren çekirge sürülerinin bu defa da meyve ve sebze bahçelerine yöneldiği belirtildi.

Yüksekova İlçesi'nden sonra Durankaya beldesinde ortaya çıkan çekirge sürülerinin, meyve ağaçlarına büyük zarar verdikleri belirtiliyor. Gekirgelerin, girdikleri bütün tarlalardaki ürünleri yok ettikleri öne süren belde halkı, gün geçtikçe çoğaldığını söylediler.

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, bir süre önce yonca ve buğday tarlalarına büyük zarar veren çekirge sürüsünün bu defa meyve ve sebze bahçelerine yöneldiğini söyledi. Önlem alınmadığı taktirde maddi hasarın büyük olacağını söyleyen Keskin, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini beldeye davet ettiklerini ifade etti.

Keskin, "Çekirgeler, beldeyi tamamen ele geçirmiş durumda. Vatandaşlar artık çeşmede su bile alamaz duruma geldi. Neredeyse yemeklerin içine kadar çekirge giriyor. Çekirge yüzünden iştahları kesilen belde sakinlerinin neredeyse psikolojileri bozuldu. Bu yıl bunca verimi alınan elma, kaysı gibi meyve ağaçlarına yöneliyorlar. Salatalık ile meşhur olan beldede neredeyse salatalık kalmayacak duruma geldi. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini acilen beldeye bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 16:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?