2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

İki üst geçit için ödenek çıktı

cemal akınMalatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'da yeni yapılacak olan alt geçitler için ödeneklerin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından ayrıldığını, bu yıl 3 adet alt geçidin gündemlerinde olduğu söyledi. 

Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Muhtarlar Derneği'ni ziyaret ederek, alt geçit projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Akın ziyaretinde, belediye olarak Sanayi ve Emeksiz kavşaklarına alt geçit yapılması yönünde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile ortak bir çalışma yaptıklarını ve her 2 proje için de ödeneklerin ayrıldığını ifade etti. Başkan Akın, Fuzuli devamındaki çevre yolunun adliye binası yanındaki alt geçidin ihalesini de bu yıl yapıp bitirmeyi hedeflediklerini aktardı. 

Meyvecilik Araştırma Enstitüsü ile ilgili Tarım Bakanlığı nezdindeki çalışmaların sonuçlandığını da söyleyen Başkan Akın, "Tarım Bakanlığı ile karşılıklı protokollerimizi yaptık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nde birtakım problemler çıktı ama bu engeli de en kısa zamanda el birliği ve gönül birliğiyle aşacağız" dedi. 

Güney Çevre Yolu ile ilgili olarak da bilgi veren Akın, "Çevre yolunun hayata geçirilmesi için İller Bankası Genel Müdürlüğü ile görüştük. Kredi aldığımız projelerimizden biri olan Güney Çevre Yolu için İller Bankası Genel Müdürlüğü bu konuda bize yardımcı oluyor. Bu projeyi bir an evvel bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Bu arada ziyaretler esnasında, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren tarafından bazı belediye personeline teşekkür plaketi verildi. Temizlik İşleri eski Müdürü Doğan Pınar'a, Asfalt Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert ve Esenlik Şirketi Temizlik İşleri Müdürü A. Kadir Tuncer'e plaketlerini Belediye Başkanı Akın verdi.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 01:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?