4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yılın tüketici dostu mağazası seçiliyor

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tüketici Hakları Çalışma Grubu, tüketicilerin bilinçli alışveriş yapmalarına yönelik çalışmalarına, başlatmış olduğu yeni bir kampanya ile devam ediyor.

Tüketici Hakları Çalışma Grubu satıcıların müşterilere karşı ilgisini, müşteri ile ilişkisini daha da olgunlaştırmak amacıyla "Yılın Tüketici Dostu Mağazası" adlı kampanyayı İnönü Caddesi'nde hazır giyim mağazaları arasında başlattı. Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan kampanya kapsamında ilk olarak Damat Tween Mağazası personeline eğitim verildi.

Eğitim öncesi bir açıklama yapan Tüketici Hakları Çalışma Grubu Temsilcisi Keriman Başıbüyük, amaçlarının tüketiciyi bilinçlendirerek, hileli, güvenilir olmayan, sağlığa zararlı malları satın almaktan kurtarmak ve tüketicinin bir mal ve hizmeti satın alırken rasyonel bir seçim yapması için bilgilendirmede bulunmak ve Malatya'da tüketici bilincini geniş bir kesime yaymak olduğunu söyledi.

Başıbüyük, "Yarışmanın başladığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Hakem Heyeti'ne tüketiciler tarafından en az şikayet edilen mağaza Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü kayıtlarından tespit edilecek, tespit sonunda 'Yılın Tüketici Dostu Mağazası' belirlenecek ve yarışma sonunda Yılın Tüketici Dostu Mağazası bir plaket ile ödüllendirilip kamuoyuna ilan edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 11:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?