4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kurucaova'da trilyonluk yatırım

Doğanşehir İlçesi Kurucaova Beldesi'ne trilyonluk şişesuyu yatırımı yapılıyor.

Doğanşehir İlçesi Kurucaova Beldesi doğumlu olan ve Kasım Usta dondurmaları ile tanınan Kasım Dayan, İlçe Mal Müdürü Yalçın Uzan'ı ziyaret ederek, şişe suyu tesisi kurma konusunda gerekli resmi işlemleri başlattı. Kurucaova Beldesi'ne 4-5 milyon YTL maliyetli yatırım ile su şişeleme fabrikası kuracağını söyleyen Kasım Dayan, "Bu yatırımla Kurucaova beldemizin ekonomisine büyük katkımız olacak" dedi.

Kasım Dayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana Malatya'da dondurmacı Kasım Usta derler. Aslen Kurucaovalıyım. Malatya'da Kurucaovalılar Derneği Başkanlığı yapmaktayım. Yeğenimin tarlasında çıkan suyu tahlil ettirdim, iyi çıktı. Müracaatta bulundum tüm resmi işlemlerim tamam. Şimdi hazineden biraz arazi almamız gerekli. Bu işlemleri de tamamlar tamamlamaz temel atacağız. İlk etapta en az 10 kişi çalıştırmayı taahhüt ediyorum. Daha sonra bu sayıyı mesai durumuna göre çoğaltacağız. Allah kısmet ederse su şişeleme fabrikamızı bu yaz faaliyete geçireceğiz. Böylece Kurucaovamızın güzel suyunu tüm Türkiye'ye bir marka olarak satacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 12:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa günaydın IP: 78.165.226.xxx Tarih : 28.11.2008 02:34:58

ben antalya manvgat'ta ikamet eden ve aslen doğanşehir/kurucaovalıyım ben bir kurucaovalı olarak kasım dayan namı diğer kasım ustaya bu çalışmasından dolayı başarılar diler ve bir kurucaovalı olarak bu projeden iftihar duyarım ALLAH yolunu açık etsin kasım usta...