4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Malatyalılara yeni iş olanağı

Malatya'da Dağıstanlı Şirketler Grubu tarafından günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip süt fabrikasının kurulacağı bildirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, beraberinde Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve KOSGEB Müdürü Dilaver Ekinci ile birlikte 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Dağıstanlı Şirketler Grubuna ait tesisleri gezdi. Dağıstanlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Dağıstanlı, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip tesisin 1 Nisan 2008 tarihi itibariyle üretime geçeceğini söyledi. Fabrikada günlük pastörize süt, tereyağı, peynir ve yoğurt üretiminin yapılacağını söyleyen Dağıstanlı, 60 yıldan beri ticari hayatın içinde olduklarını kaydetti.

Vali Daşöz ise Malatya'ya böyle bir tesisin kurulacak olmasından memnun olduklarını söyleyerek, üretim ve istihdam yaratan tesislerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 19:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasan körpe IP: 78.183.41.xxx Tarih : 17.01.2008 21:28:23

bu habere çok sevindik.bizde zaten böyle bir arayış içindeydik.böyle bir tesisin kurulmasıyla çevre köylerde üretilen sütler işletilecek reni bulur.bizler süt üretmeyi dahada profesyonelce yaparız.iş olanağı sağladığı için bu şirkete teşekküelerimizi sunarız.saygılarla