2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kazanan vergisini verecek!

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, kazanmayandan vergi istemediklerini, hedeflerinin, kazanandan kazandığı oranda vergi almak olduğunu belirterek, "Kimsenin olmayan matrahına devletin ihtiyacı yok. Ancak kazanan da vergisini verecek. Kazanıp da vergisini vermeyenlerle mücadele edeceğiz, bu konuda desteğimiz ve gücümüz var" dedi.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) salonunda, muhasebecilerin katıldığı, 2005 yılı vergi beyan sonuçlarını değerlendirme toplantısında konuşma yapan Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, vergi dairesi kurulduktan sonra Malatya'da araştırma yaptıklarını, 7 milyar YTL alış, buna karşılık 3 milyar YTL satış olduğunu tespit ettiklerini kaydederek, "Mükellefin stoğu da yok. O zaman 4 milyar YTL ne oluyor? Biz bununla mücadele ediyoruz. Mücadelemizde epey mesafe kat ettik" diye konuştu.

Kayıt dışını kayıt altına almaya kararlı olduklarını kaydeden Niyazi Özkök, bu konuda muhasebecilerden de yardım istedi. Özkök, "Muhasebecilerin gerçek neyse onun beyanını sağlamaları gerekiyor" dedi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 00:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?