2
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Kredi faizleri düşecek

Esnaf ve sanatkarlara verilen kredi faiz oranının yüzde 7 veya 8'e indirileceği, bu indirimin 22 Haziran 2006 tarihinde duyurulacağı bildirildi. 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, kredi kefalet kooperatiflerinin yeniden yapılanmaya gittiğini bildirerek, Avrupa Birliği'nde kredi veren kurumlarla aynı hizmet standardını yakalamak istediklerini söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin Avrupa Birliği ACİM Krediler Topluluğu'nun üyesi olduğunu kaydeden Bayram, şu anda 17 milyon Euro ve 50 milyon Euro tutarında olmak üzere iki ayrı proje gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bayram, 22 aziran 2006 tarihinde yapacakları genel kurulda esnaf ve sanatkarlara verilen kredi faiz oranlarının düşürülmesi için bir çalışma içerisinde olduklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı toplantıda faiz oranlarının yüzde 7-8 civarında olacağını duyurdu. 

Toplantıda ayrıca Adıyaman'ın Gölbaşı İlçe Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fevzi Doğan'a kooperatifin sıfır takibi bulunması nedeniyle takdir belgesi verildi. 

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Birliği'nin mali genel kurulu Malatya Esnaf Sarayı Ebubekir Zorlu Toplantı Salonu'nda yapıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı İsmet Bayram, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, il ve ilçe kooperatif başkanları ve esnaf katıldı.
.
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2006 Cumartesi 18:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?