22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Ambulans helikopter geliyor

Van Sağlık İl Müdürü Ahmet Özer, Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak ambulans helikopterlerden bir tanesinin Van'a gönderilmesinin planlandığını, ayrıca İl Özel İl Müdürlüğü'nce de kuruma tam donanımlı 2 ambulans alınacağını açıkladı.

Özer, Sağlık Bakanlığı tarafında başlatılan 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi' kapsamında birçok yeni çalışma planı hazırladıklarını kaydetti. Artık vatandaşların gelip hastane kapılarında dolaşmayacağını, sağlık hizmetinin halkın ayağına gideceğini bildiren Özer, geçen yıl başlatılan ancak faaliyete geçirilemeyen 'Mobil Sağlık Hizmeti Projesi'ni hayata geçireceklerini kaydetti.

Özer, "İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinde her biri yaklaşık 200 bin YTL'ye mal olacak 2 ambulans alacağız. Ambulanslarımızda röntgen cihazından tutun kan tahliline kadar bir çok tetkikin yapılabileceği cihazlar bulunacak. Olağanüstü bir durum olmadıkça bu ambulanslarımız doktoru, hemşiresi ve sağlık teknisyeniyle halkın geliş gidişinin zor olduğu bölgelere giderek, halka 'Koruyucu Sağlık' hizmeti verecek. Olağanüstü bir durum olması halindeyse ambulanslar o bölgeye yönlendirilerek, sağlık ocağı veya hastane personeline destek vererek, hizmetin daha hızlı şekilde yapılmasına yardımcı olacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından bu yıl alınacak olan ambulans helikopterlerden bir tanesinin Van'a gönderilmesinin planlandığını kaydeden Özer, helikopterin özellikle kış mevsiminde yolları kapalı olan köylerde hasta taşımakta kullanılacağını söyledi. Özer, "İhale yoluyla alınacak bu ambulans helikopter sayesinde hastalarımız saatlerce yolun açılmasını beklemeyecek ve yollarda ölmeyecekler" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2006 Salı 19:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?