18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kuş gribi önlemleri

Van'da, kuş gribi hastalığı yüzünden itilaf edilen kanatlı hayvanlarının bedelini almak için Tarım İl Müdürlüğü'ne akın eden vatandaşlar izdihama neden oldu.

Kuş gribi vakasının ortaya çıkmasıyla birlikte Van'da itlaf edilen 525 bin kanatlı hayvanın bedeli olan yaklaşık 4 milyon YTL'nin ödenmesine başlandı. Tavuk 5, ördek 10, kaz 15 ve hindi için 20 YTL ödenmeye başlanmasıyla birlikte vatandaşlar, paralarını almak için Tarım İl Müdürlüğü'ne akın etti. İçeriye alınmayarak görevliler tarafından belgeleri açık bırakılan camda alınan vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üzerine herhangi bir izdiham ve olayın yaşanmaması için kuruma polis ekibi çağrıldı. Polisin yoğun çabasına rağmen vatandaşların bir türlü sıraya girmemesi üzerine evrakları toplatılarak görevli memura verildi.

Daha sonra görevli memurların sırası gelen vatandaşların isimleri okunarak hayvan bedeli ödendi. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için köylerde oturanların hayvan bedelini görevliler tarafından götürülerek evlerinde teslim edildiğini, Van merkez ile ilçelerde oturanların ise bağlı bulundukları müdürlüklerde paralarını alacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 20:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?