23
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Salgına teşhis konuldu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden gelen 15 hastanın yapılan tetkikleri sonucunda bazılarına tifo hastalığı teşhisi konulduğunu ve diğerlerininse tetkiklerinin devam ettiğini ifade etti.

Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, hastaların hastaneye yatırılarak gerekli tedavilere başlandığını, hastalığın bulaşma nedenini araştırmak için talep gelmesi halinde bölgeye gidip gerekli incelemeyi yaparak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. Doç. Dr. Şahin, "Bize şu an sadece hastalar intikal etti. Onların tanısını biliyoruz ve tedavilerini yapıyoruz. Ancak sorunu çözmek için bölgeye gitmemiz gerekirse Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ekibi olarak hazırız" dedi. Hastaların başta Kuş Gribi şüphesiyle geldiğini ifade eden Şahin, ancak hastaların hiçbirisine kuş gribi tanısı konulmadığını kaydetti. Doç. Dr. Şahin, "Tam aksine tifo hastalığıyla ilgili bulgular ve laboratuar sonuçları var. Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği'nde tifo hastalığı tanısı veya şüphesiyle izlenen 15 hasta var" diye konuştu.

Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hayrettin Karadeniz ise hastaların yüksek ateş, ishal ve bazen de kabızlık şikayetiyle geldiğini ve hastalara tifo hastalığı teşhisi konulduğunu kaydetti. Hastaların Kuş Gribi ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını anlatan Doç. Dr. Karadeniz, "Klinik olarak tifo hastalığı teşhisi konuldu. Hastaların tedavileri iyi gidiyor. Endişe edilecek bir durum yok" dedi. Hastaların tedavilerinin sürdürüldüğü İntaniye Servisi'ne görevlilerin dışında kimsenin alınmadığı da ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 17:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?