4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Diş protez teknisyeni adaylarına eğitim

Van İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, bazı kişilerin kendilerini protezci ve diş hekimi olarak tanıtarak halkın sağlığını tehlikeye soktuğunu ifade ederek, bu konuda yaptıkları ciddi çalışmalar sonucu sertifikası bulunmayan işyerlerini kapattıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle açılan ve diş protezciliği dalında kalfalık belgesine sahip 16 kişinin eğitim göreceği kurs, düzenlenen törenle başladı. Vali Ali Paşa Mesleki Eğitim Merkezi'nde verilecek kursun açılış toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Muhammet Güzel Kurtoğlu, bu kursun Sağlık Bakanlığı'nca alınan karar gereği diş protezciliği dalında kalfalık belgesine sahip olan kişilerin teknisyen olabilmesi için açıldığını ifade ederek, belli bir eğitim sürecinden geçen 16 kalfanın Haziran ayında yapılacak sınav sonucuna göre, teknisyenlik belgesine sahip olabileceğini söyledi.

Teorik ve pratik eğitimin verileceği kursun 8 ay süreceğine işaret eden Kurtoğlu, uygulamalı eğitimin Van İpekyolu Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Ünitesi'nde verileceğini bildirdi. Kurdoğlu, uzman diş hekimleri tarafından verilecek kurs sonunda diş protez teknisyeni sertifikası alacak kursiyerlerin, daha sonra Sağlık Bakanlığı'nca istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 16:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat murat IP: 88.224.159.xxx Tarih : 16.10.2008 09:26:45

atı alan üsküdarı geçmiş digerleri kimin umrunda böle devlet olmaz olsun bir tane delikanlı çıkıpta ne olacak türkiyenin hali diyen yokk 16 bin belgesiz var hiç çalışma yapılmıyor ne yapacak bu belgesiz insanlar aklımdayken olan diş hekimlerine olacak iş yeri açılmazsa zam üstüne zam olacak