4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Engelliler için medikal malzemesi

Almanya'nın Bremen Yerel Parlamentosu Milletvekili olan Vanlı Murat Kalmış ile Stuttgart Şehri'ndeki işadamı Eşref Genç'in girişimleri sonucu toplanan medikal malzemeler Van'a ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde Van Valisİ Mehmet Niyazi Tanılır'ı telefonla arayan milletvekili Murat Kalmış ile işadamı Eşref Genç, bedensel engelliler için medikal malzemesi göndereceklerini bildirdi. Kalmış ve Genç'in teklifini olumlu karşılayan Tanılır, gönderilecek malzemelerin kargo masraflarını da karşılayacağını kendilerine ilettiği kaydedildi.

Bunun üzerine Kalmış ve Genç'in Almanya'da içinde 8 adet elektrikli hasta yatağı, 50 adet tekerlekli sakat arabası, 35 adet baston, 23 adet tuvaletli sakat arabası, 20 adet yatak süngeri, 85 adet yürüteç, 3 adet banyo küvetine takılan oturak, 5 adet vakum aleti, 7 adet elektrikli sakat arabası, 2 adet jimnastik aleti, 1adet elektrikli jimnastik aleti, 2 adet hasta kaldırma aleti, 1 adet elektrikli muayene masası, 6 adet solunum cihazı, 4 adet elektrikli merdiven çıkma aleti, 9 koli giyecek malzemesi, 3 koli spor ayakkabısı ve içinde oluşan tıbbi cihaz ile gereçleri bulunan TIR Van'a ulaştı.

Van Valiliği, kargo ücreti olarak Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) kargo ücreti olarak 6 bin 454 YTL ödendikten sonra görevliler tarafından araçtan indirilen malzemeler tek tek tutanak karşılığında vakfın deposuna yerleştirildi. Gelen malzemelerin Van Valiliği'nin nezaretinde Sosyal Hizmetler, Sağlık İl Müdürlüğü ve Bedensel Engelliler Derneği'nce değerlendirileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 10:37:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?