3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Denizli 'marka' peşinde

Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı M. Güneş Özsoy, ihracatta 1 milyar doları çoktan aşan Denizli'nin marka oluşturması konusunda çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Denizli'nin ihracatta bir milyar dolar sınırını çoktan aştığını, bunun da başta tekstil olmak üzere, mermerin de ardı sıra takip ettiği birkaç sektörün başarısı olduğunu belirten M. Güneş Özsoy, "Denizli, bugüne kadar genellikle katma değeri düşük fason üretimle ihracat yapmaya ve ihracatını arttırmaya çabalamıştır.

Bundan sonra şirketlere düşen görev, tüm dünyada tanınan markalar oluşturarak, kendi markasıyla ürünlerini tüm dünyaya pazarlamaktır. Böylece, katma değeri yüksek, getirisi fazla, istihdamı arttırıcı, ülke ekonomisine katkısı fazla şirketlerimiz çoğalacaktır" dedi.

3 Ekim tarihinde dünyayla entegrasyon için start verildiğini ifade eden Özsoy, "Dünya markası oluşturmak istiyorsak, şimdiden kolları sıvamak zorundayız.

Özellikle pazarlama ve üretimde etkin yöntemleri kullanmalı ve marka imajını ön plana çıkarmalıyız" şeklinde konuştu.

Üretimde hiçbir zaman marka ya da ürün ihlalinin yapılmaması, haksız rekabette tevessül edilmemesi, yılların emeğinden süzülüp gelen ürün ad ve özelliklerin izinsiz kullanılmaması ve taklit ürün ticareti yapılmaması gerektiğini dile getiren DEGİAD Başkanı Özsoy, "Biz, DEGİAD olarak Denizlili iş adamlarımızın markalaşma konusunda alt zemin hazırlamasını ve ısrarlı girişimlerini sürdürerek bir Türkiye, bir Denizli markasını oluşturmasını destekliyoruz. Üyelerimizin çoğunun bu yolda yürüdüğünü görmekten de gurur duyuyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 13:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?