5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Pamukkale'ye 'turizm' projesi

Denizli İl Genel Meclisi tarafından düzenlenen toplantıda, Denizli ve İzmir İl Genel Meclisi üyelerine Pamukkale Koruma ve Geliştirme Projesi hakkında bilgi verildi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Denizli ve İzmir İl Genel Meclis üyelerinin katıldığı yemeğin ardından Kongre ve Kültür Merkezi Senato Salonu'nda 'Pamukkale Koruma ve Geliştirme Projesi' tanıtım toplantısı yapıldı.

Projenin geçirdiği evreler hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Kazdağlı, Pamukkale Üniversitesi'nin, ismini aldığı Pamukkale için çok titiz davrandığını, bundan sonra Pamukkale'nin bir tarihi değer olarak turizm için daha verimli hale geleceğini belirterek, projeyi PAÜ'nün üstlenmesinin projenin kesintisiz devam edebilmesinde çok önemli bir etken olduğunu söyledi.

Proje Teknik Koordinatörü Prof. Dr. Yahya Özpınar ise, projenin uygulanışıyla ilgili bilgi verdi. Daha sonra projede yer alan her çalışma konunun uzmanları tarafından anlatıldı.
Tanıtım toplantısının sonunda söz alan Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, projenin yerinde görülmesinin ardından yapılan tanıtım toplantısının çok faydalı olduğunu ifade etti. Pekdemir, Pamukkale'nin başlı başına bir değer olduğunu belirterek, "Bunu arttırmak için el ele verip çalışmalıyız. Zaten şu anda bu projeyle çalışmalara başlanmış durumda. Proje tamamlandıktan sonra iyi bir işletmecilikle Pamukkale altın yumurtlayan bir yer olacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 15:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?