5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Esnafların sorunları masadaydı

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 28 esnaf odası başkanıyla toplantı düzenleyerek, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnaf Sarayı'ndaki toplantıya, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra başkan yardımcıları Osman Zolan, Erhan Çalışkan, Mahmut Oğuz, Şamil Çınar, Ünal Mercimek ve Ali Alaybeyoğlu ile Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, 28 esnaf odası başkanı ve çok sayıda esnaf katıldı.

Toplantıda konuşan Denizli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Çelikkol, Zeybekci ve ekibinin 2 yılda yaptığı çalışmalarla Denizli'nin çehresinin değiştiğini ve özellikle köprülü kavşaklarla trafik sorununun büyük oranda çözüldüğünü söyledi. Nihat Zeybekci, belediye başkanı olmadan önce, birçok sivil toplum kuruluşunda üst düzey hizmet verdiğini ve bu nedenle esnafların sorunlarını yakından bildiğini söyledi. Zeybekçi, Denizli Belediye Başkanı olduktan sonra ekibiyle birlikte, hiçbir zaman mazeret kabul etmeksizin çalışmaya başladıklarını belirterek, "Bizim hiçbir zaman mazeretimizin olmayacak. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Tüm performansımızla tüm arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bazı yerlerde sıkıntılar çekmiş olabiliriz. Verilen sözler, hedefler, hayallerimiz var. Tamamı için bir yerinden başladık. Birçoğunu da söz verdiğimiz tarihte tamamladık. Başkan olmadan önce birçok sivil toplum kuruluşunda çalıştım. Bürokrasiden şikayet ediyorduk. Şimdi göreve geldikten sonra içine girince gördük ki buradaki bürokrasi hiçbir yerde yok. Belediyede icraat yapmanın bin türlü mesuliyeti var. Ama hiçbir şey yapmamanın, sırtüstü yatmanın bu milletin emanetini çarçur etmenin hiçbir mesuliyeti yok. O zaman hiç soruşturma geçirmiyorsunuz. Sayıştay geldiğinde hiçbir şey yapmadığınızda denetleyecek hiçbir şey bulmuyor. Otomatik olarak terfi ediyorsunuz. Siciliniz de hep 95 oluyor'' dedi.

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, belediyedeki rutin yapılan işlerin belediye başkanı, yardımcıları ve müdürler olmadan da yapılacağını belirterek, "Biz çöp toplamak, park bahçelerde sulama yapmak, su abonelerini okumak ve asfalt tamiri için gelmedik. Bunlar zaten rutin şeyler. Biz proje üretip uygulamak için geldik. Hiç hata yapmayan insan, hayatında hiçbir şey yapmamış demektir. Hiçbir şey de başarmamıştır. 10 tane ağaç dikersiniz. 1'i tutmazsa o yanlış dikilmiştir. Hatalarımız mutlaka olmuştur, bunları da düzeltme yoluna gittik ve gideriz'' diye konuştu.

Toplantıda oda başkanları da sorunlarını anlattı.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2006 Salı 20:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?