5
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

İhracatta birincilik yaş üzüm ve kirazın

Denizli Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, başta AB ülkeleri ve Rusya olmak üzere birçok ülkeye ciddi ölçülerde işlenmiş ve işlenmemiş tarım ürünü ihracatı yapıldığı, Denizli'den en fazla ihraç edilen tarım ürünlerinin yaş üzüm ve kiraz olduğu belirtildi. 

Denizli Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, insan sağlığını ön planda tutan, çevreyle uyumlu ve dış ticareti koruyabilmek amacıyla tarım ilaçları ve kimyasal gübre ve kullanımlarının gelişmiş ülkeler standartlarında çok bilinçli ve kontrollü yapılması gerektiği ifade edildi. Denizli'den yapılan yaş meyve ve sebze ihracatının ağırlıklı olarak yaş üzüm ve kirazdan oluştuğu belirtilen açıklamada, üretimlerin büyük bir çoğunluğunun ihracata gitmesine rağmen, bu ürünlerin çoğunun diğer illerin gümrüklerinde işlem görerek çıkışı yapıldığı kaydedildi. 

Denizli Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü tarafından ilçe ve köylerde sürekli toplantılar düzenlenerek, çiftçilere özellikle ilaç kullanımı ve kalıntısıyla ilgili bilgilendirme yapıldığı ifade edildi. Yetiştirilen ürünlerde ilaç kalıntısı olmaması için doğru ilacı, doğru zamanda, doğru dozda ve uygun ilaçlama aletini kullanarak ilaçlama yapılmasının önemi üzerinde durulduğu kaydedildi
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 20:09:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?