3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Emlakçılar ayakçılardan şikayetçi

Denizli Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Atilla Coşkun, emlakçı sektöründe kötü itibarın oluşmasına neden olan ayakçıların takibe alınacağını söyledi.

Türkiye'de artık emlakçılık sektörünün ciddi bir meslek haline geldiğini belirten Denizli Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Çoşkun, "Halka daha iyi hizmet verebilmek için ve emlakçıların haklarını korumak amacıyla Emlak Müşavirleri Federasyonu kuruldu.

Emlakçılara ait federasyonun kurulması, bizim mesleğimize biraz daha ciddiyet kazandırdı. Bundan sonraki mesleki faaliyetlerimize federasyonumuz daha güçlü bir şekilde katkı sağlayacaktır" dedi.

Emlak sektöründe kötü itibarın oluşmasına neden olan ayakçıların takibe alınacağını ifade eden Coşkun, çıkartılacak yeni yasayla ayakçıların bitirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

Emlak sektörünü güvenilir, şeffaf hale getirmek için çalıştıklarını vurgulayan Coşkun, "Fakat herhangi belgesi, ruhsatı olmadan ayakçı olarak tabir edilen şahıslar mesleğimizi lekelemektedir. Meclis'ten kısa sürede çıkacak olan yasayla ayakçılara büyük para cezaları ve hapis cezaları verilecek.

Halkımızdan bu tür insanlarla değil, emlak odamıza kayıtlı ruhsatlı emlak bürolarıyla irtibat içinde olmalarını istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 13:47:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emrah Kurt IP: 85.99.100.xxx Tarih : 16.08.2005 20:08:19
Demekki ayakçılar daha az komisyon alıyor. Emlakçılarda daha az komisyon alsın ozaman