3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Halkbank ile kredi anlaşması

Denizli Belediyesi ile Halkbank A.Ş. tarafından konut kredisi protokolü imzalandı.

Denizli Belediyesi encümen salonunda düzenlenen protokol törenine, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediye başkan yardımcıları, Halkbank A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve banka yetkilileri katıldı.

Protokol töreninde kredi anlaşması ile ilgili bilgiler veren Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, seçim öncesinden itibaren kaçak yapı ve gecekondularla ilgili net tavır takındıklarını ve bunlara göz yummayacaklarını defalarca söylediklerini belirterek, "Kaçak yapı ve gecekondularla mücadelemiz sürüyor. Ancak bunları yıkmak sorunun çözümü anlamına gelmez. Denizli Belediyesi olarak vatandaşlarımızın konut sahibi olması için başta TOKİ olmak üzere çeşitli projelere başarılı şekilde imza attık. Denizli Belediyesi olarak 10 bin konuta ulaşmak istiyoruz" dedi.

"İLK ETAPTA 2.500 KONUT"
Umutkent ve Bel-Kon konutlarının yapımının sürdüğünü belirten Zeybekci, ilk etapta şehrin çeşitli yerlerinde 70, 90, 120 ve 150 metrekarelik konutların yapımına başlayacaklarını söyledi. Bu konutlar ile ilgili kredilerin Halkbank tarafından karşılanacağını belirten Nihat Zeybekci, "Bu konutlar Denizli Belediyesi'ne ait arsalarda yapılacak.

 Temel atma aşamasından itibaren maksimum 15 ayda bunları tamamlamayı düşünüyoruz. Vatandaşlarımız için ilk etapta 2 bin 500 konut yapacağız" diye konuştu. Ocak ayından itibaren başvuruların kabul edilmeye başlanacağını ve peşinatların bir yıl içinde alınacağını belirten Zeybekci, "Halkbank bu konutlar için vatandaşlarımıza 3 yıldan 15 yıla kadar varan kredi verecek" dedi.

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, projenin taslağı üzerinde Denizli Belediyesi ile mutabakata vardıklarını belirterek, "Halkbank, halkın bankasıdır. Bu yüzden böyle projelerin içinde bulunmaması mümkün değildir. İmkanlarımız elverdiği sürece bu tip projelerin içinde olacağız. Bu projeden yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza 36 aydan 180 aya kadar varan krediler vereceğiz. Sıkıntı olması halinde vadeleri uzatma imkanımız var" diye konuştu.

"HALKBANK A.Ş EN KISA SÜREDE ÖZELLEŞECEK"
Halkbank A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bir yıl önce Pamukbank ile birleştiklerini belirterek, "Bu tarz projelerde Pamukbank'ın geleneği var. Biz bu geleneği bir sinerji olarak devam ettiriyoruz. Halkbank adıyla ilk defa böyle bir projeye imza atıyoruz ancak banka olarak bu konuda deneyimli bir bankayız" dedi. Hem belediyelere, hem de özel firmalarla bu tarz projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Aydın, "Konut kredi faizleri nereye kadar düşer?" şeklindeki bir soruya, "En ucuz kredi, faizi en az kredi midir? diye sorarsanız, değildir. Çünkü ilan edilen faizle birlikte, faizler ve değişik unsurlar var.

Tüketiciler mutlaka faiz oranlarıyla birlikte diğer sair masrafları da incelemelidir. Şu anda bir banka yüzde 1'in altında faiz oranı açıkladı. Bizim bildiğimiz kadarıyla kullanılacak kredinin maliyeti yüzde 0.99 değil, daha yukarılarda bir rakam" şeklinde cevap verdi. Halkbank'ın özelleştirilmesi konusundaki çalışmalarla ilgili bilgiler de varan Aydın, "Özelleştirilmelerde bu tür projelerden vazgeçilmez. Bankanın görevi para satmak ve almaktır. Bu yoldan dönmek mümkün değildir. Bankayı kapatmıyoruz. Özelleştirme bankanın çalışmasına mani bir hal değildir. Halkbank'ın özelleşmesi pek yakında olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Halkbank A.Ş.Genel Müdürü Hüseyin Aydın protokolü imzaladılar.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 00:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?