3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

İş Dünyası Gelişim Programı

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) öncülüğünde başlatılan ve Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD) tarafından düzenlenen İş Dünyası Gelişim Programı Toplantısı dün gece Pamukkale'de yapıldı.

Pamukkale Colossae Otel'de düzenlenen toplantıya, Denizli Valisi Gazi Şimşek, AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Rixos Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, KOSGEB Bölge Müdürü Kemal Bildiş ve çok sayıda işadamı katıldı.

İletişim ve komünikasyonun artmasıyla birlikte iş sahalarında da bir artış meydana geldiğini söyleyen Rixos Oteller Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Almanya ve Japonya gibi ülkelerin yaşadıkları büyük felaketlerden sonra kısa sürede dünya devleri arasında yer almasının da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Fransa ve Almanya gibi ülkelerin 30-40 bin markayla dünya pazarında kendine yer aradığını ancak aynı kulvarda yarışma gayretinde olan Türkiye'nin ise 150 markayla bu ülkelerle yarışmasının tezatlık oluşturduğunu ifade eden Tamince, "Dünyayla rekabet etmeye kendimizi hazırlamadığımız takdirde hızlı gelişen dünyada kendimize yer bulamayız.

Rekabet noktasında da müteşebbis kişilere büyük görevler düşmektedir. Türkiye'ye yatırım yapan firmaların göz önüne alınarak yatırım yapılması gerekmektedir" dedi.

ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, Türk ekonomisinde yapısal dönüşüm adına umut verici adımlar atıldığını belirterek, "AB üyelik sürecinde 3 Ekim'de girilen yeni aşama, son dönemlerde ekonominin hastalıklı dokularını iyileştirmesine yönelik çalışmaların başarı ihtimalini arttırdı.

Düşen enflasyon, yabancı sermaye ilgisi, sürat kazanan özelleştirmeler piyasaları rahatlaşmış, yıllardır yeni yatırım konusunda çekimser davranan yerli yatırımcıları da harekete geçirmiştir. Olumlu tablo 3 Ekim AB çıkarmasıyla pekişmiş ve yıllardır özlemini çektiğimiz öngörülebilir bir ekonominin koşulları oluşmaya başlamıştır" şeklinde konuştu.

GETİAD Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ise her geçen gün küreselleşen ve bir o kadar da ihtiyaçları artan, kaynaklarının ise sınırlı olduğu bir dünyada yaşadıklarını belirterek, sınırlı kaynakları verimli ve geleceğe dönük kullanmanın en güzel yolunun sivil toplum kuruluşlarından geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin üretim konusunda birçok aşama kaydettiğini ancak aynı başarıyı pazarlama noktasında gösteremediğini savunan Özer, "Bu tür oluşumlarla ülke içindeki birlikteliğimizi, dünyaya açılma konusunda da kullanmalıyız. Böylece, dünyadaki olumsuz gelişmelerden etkilenmeyecek, ayakları yere sağlam basan bir Türkiye oluşmasına katkı sağlayacağız" dedi.

Toplantı sonunda ESİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ve Rixos Oteller Zincir Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince'ye birer plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 13:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?