3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

KOBİ AŞ işadamlarına tanıtıldı

KOBİ Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi (KOBİ A.Ş.), Denizli Ticaret Borsası'nda (DTB) yapılan bir toplantı ile işadamlarına ve sanayicilere tanıtıldı.

Merkezi Ankara'da bulunan ve yönetim kurulu başkanlığını Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci'nin yürüttüğü KOBİ A.Ş., Denizli Ticaret Borsası'nda yapılan bir toplantı ile sanayi kuruluşlarına tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, KOBİ A.Ş.'nin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, (TOBB) Türkiye Halk Bankası, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, içlerinde Denizli Sanayi Odası'nın da bulunduğu 5 sanayi odası, 2 ticaret odası, 7 ticaret ve sanayi odası, 2 ticaret borsası ve Halk Leasing'in ortaklığıyla kurulduğunu söyledi. KOBİ A.Ş.'nin yaklaşık olarak 1.5 ay önce yapılan genel kurul toplantısında şirketin yönetim kurulu başkanlığına seçildiğini ifade eden Keçeci, şirketin ödenmiş sermayesinin 25 trilyon lira olduğunu söyledi.

Şirketin Avrupa Birliği (AB) yatırım fonlarından da destek alacağını belirten Keçeci, "KOBİ A.Ş. uluslararası şirketlerde, ortak olacağı şirketlerin iş planlarını yapacak. KOBİ'ler katılım formlarını doldurduktan sonra bizimle iletişime geçecek. İncelemeler sonunda, şirketin ortak olmaya değer bir durumu varsa incelediğimiz şirketle ortak olacağız" dedi. KOBİ A.Ş.'nin farklı bir yapısı olduğunu söyleyen Keçeci, "Risk sermayesi ile şirketlere ortak olup, şirket yönetiminde söz sahibi oluyoruz. Daha sonra o şirketin kaderini ve yükselmesini destekliyoruz. Parayı verip bir kenara çekilmiyor, o şirketin içinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 22:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?