3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Sanayicilere sıfır faizli kredi

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) küçük ve orta ölçekli sanayicilere destek sağlamak amacıyla başlattığı, Kayıtlı Eleman İstihdamını Teşvik Projesi Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmeleri (KOBİ) Destekleme Kredisi Programı kapsamında, Vakıflar Bankası aracılığıyla sıfır faizli kredi imkanı sağlıyor.

Denizli Napa Otel'de basın toplantısı düzenleyen KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Kemal Bildiş, sanayicilerin kalkınması ve desteklenmesi amacıyla başlatılan Kayıtlı Eleman İstihdamını Teşvik Projesi KOBİ Destekleme Kredisi Programı çerçevesinde sanayicilere ve işletmecilere sıfır faizli kredi alma imkanı sağladıklarını belirtti.

Sıfır faizli kredinin Vakıflar Bankası aracılığı ile kullanılacağını belirten Bildiş, "KOSGEB, 4 Mayıs 2005 tarih ve 25452 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2004/7131 sayılı Bankalar Kurulu kararına istinaden, KOSGEB Kanunu'nda belirtilen ve imalat sanayiinde yer alan KOBİ'lere, Vakıflar Bankası aracılığı ile yaklaşan BASEL 2 süreci de dikkate alınarak kayıt içi çalışmaların teşviki, böylelikle kredi mekanizmalarının oluşumunda firma performansının yükseltilmesi ile uygun koşullarda finanssal destek sağlanarak; KOBİ'lerin, nitelikli ve kayıtlı işgücü istihdamının teşviki ve arttırılmasına yönelik olarak uluslararası düzeyde rekabet etmelerini, ihracata yönelmelerini, kalite ve üretim artışlarını sağlamaları amacıyla sıfır faizli, 'Kayıtlı Eleman İstihdamını Teşvik Projesi KOBİ Destekleme Kredisi Programı'nı KOBİ'lerin hizmetine sunuyoruz.

Bu kredi programı, KOSGEB veritabanında bulunan KOBİ'lerin, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile yeni alacağı elemanı istihdam etmesi ve banka mevzuatına göre kredi değerliliği olması halinde sıfır faizli kredi verilecektir" dedi.
Her bir KOBİ'nin azami 100 bin YTL kredi kullanabileceğini belirten Bildiş, "KOSGEB veritabanında bulunan ve Stratejik Yol Haritası (SYH) hazırlayan KOBİ'lere; bu kredi programı kapsamında istihdam edeceği elemanlar için kullandırılacak kredi miktarında, İşletme Genel Müdürü alımlarında bir eleman için 80 bin YTL, Birim Yöneticisi alımlarında, bir eleman için 55 bin YTL ve iki eleman alımı için 90 bin YTL, Mühendis alımlarında, bir eleman için 55 bin YTL ve iki eleman alımında 90 bin YTL, Dış Ticaret Uzmanı alımlarında, bir eleman için 40 bin YTL ve iki eleman alımında 70 bin YTL, Teknisyen alımlarında, bir eleman için 40 bin YTL ve iki eleman alımı için 70 bin YTL, işçi alımlarında ise, her bir işçi başına 15 bin YTL olmak üzere azami 100 bin YTL sıfır faizli kredi verilmektedir. KOSGEB veritabanında bulunan ve SYH başvurusunu yapan KOBİ'lere bu kredi programı kapsamında istihdam edeceği elemanlar için kullandırılacak kredi miktarının, İşletme Genel Müdürü alımlarında, bir eleman için 100 bin YTL, Birim Yöneticisi alımlarında, bir eleman için 70 bin YTL ve iki eleman alımı için 100 bin YTL, Mühendis alımlarında, bir eleman için 70 bin YTL ve iki eleman alımında 100 bin YTL, Dış Ticaret Uzmanı alımlarında, bir eleman için 50 bin YTL ve iki eleman alımında 100 bin YTL, Teknisyen alımlarında, bir eleman için 50 bin YTL ve iki eleman alımı için 100 bin YTL, işçi alımlarında ise, her bir işçi başına 20 bin YTL olmak üzere azami 100 bin YTL sıfır faizli kredi verilmektedir" dedi.

Toplantıya katılan AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe, hükümet olarak KOSGEB'in başlatmış olduğu eleman alımlarında verilecek olan sıfır faizli krediyi desteklediklerini belirtti.

KOBİ'lere verilecek olan kredinin faizini KOSGEB'in karşılayacağını belirten Vakıflar Bankası Denizli Bölge Müdürü Münir Bozdeveci de sanayicileri desteklemek ve istihdamı artırmak için KOSGEB tarafından başlatılan sıfır faizli kredi ile İŞKUR tarafından işletmelere eleman verileceğini belirtti.

İşe alınacak elemanın iş güvencesi olduğunu belirten Bozdeveci, "Sanayiciler tarafından alınan elemanların iş güvenceleri garanti altına alınacaktır. Sanayicinin 'ben krediyi aldım, işçiyi işten çıkartayım' olasılığı olmayacaktır. Ama işe alınan eleman sanayici tarafından beğenilmezse, İŞKUR tarafından tekrar bir eleman gönderilecektir. Ayrıca kredi verilen işletmelerimiz düzenli olarak takip edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 16:53:50
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 11:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?