3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Amatör ligin ismi satıldı

Türkiye'de ilk kez bir amatör lige sponspor olunurken, Denizli Amatör Süper Ligi'nin adı Cinkaya Süper Ligi olarak değiştirildi.

Denizli'de faaliyet gösteren Faber Mermer, Denizli Süper Ligi'ne bu sezondan başlayarak isim sponsoru oldu. Ligin ismi "Cinkaya Süper Ligi" olarak değiştirildi.

Denizli Cinkaya Süper Ligi'nin protokolü Polisevi'nde gerçekleşleştirilen bir törenle imzalandı.

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Erişkin, Denizlispor Başkanı Zafer Katrancı, Faber Mermer Genel Müdürü Yasin Cinkaya ile çok sayıda kulüp temsilcisinin katıldığı törende, ASKF Başkanı Ali Erişkin ve Faber Genel Müdürü Yasin Cinkaya isim hakkıyla ilgili protokolü imzaladı.

Denizli'nin ilklere imza attığını ifade eden ASKF Başkanı Erişkin, "Türkiye'de ilk defa amatör bir ligin isim hakkını sattık. Amatörlerin sıkıntıları büyük. Bunun için böyle bir yola başvurduk. Bu yıl bürokratik engeller nedeniyle malzeme dağıtımını sezon açılışına yetiştiremedik.

Yeni sezon için bütün sahaların kontrolünü yaptık. İsim hakkı ile elde edilecek olan gelirle kulüplerin sıkıntısı bir nebze olsun giderilecek" dedi. Denizlili amatörlere destek olmak amacıyla Denizli Amatör Süper Ligi'nin isim hakkını alan Faber Mermer Genel Müdürü Yasin Cinkaya, "ASKF heyeti isim hakkını satmayı düşündüklerini bize iletti.

Sponsorluk teklif ettiler. Denizli'de bir çok kulüp maddi imkansızlıklar içersinde. Bunun için ben de bu teklifi kabul ettim. Amatör ruhumuz bitmedi. Elimizden gelen yardımı yapacağız" diye konuştu.

Denizli Valisi Gazi Şimşek ise valilik olarak amatör kulüplere yardımda bulunacaklarını belirterek, "Sporda bugüne kadar bir çok ilke imza atan Denizli, amatör bir ligin isim hakkını satarak bir ilke daha imza attı. Amatör sporun gelişmesi için çalışan herkese teşekkür ederim" dedi.

Protokol töreninin ardından, Cinkaya Süper Ligi'nin isim hakkını alan Faber Mermer Genel Müdürü Yasin Cinkaya, amatör kulüplere eşofman, ayakkabı ve tişörtten oluşan spor malzemeleri yardımında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 11:44:50
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 15:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?