3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Çobanoğlu: Sıra yükselişte

Denizlispor Kulübü Menajeri Can Çobanoğlu, hafta sonunda yapılacak olağanüstü kongrenin ardından özellikle transfer konusunda hızlı bir çalışma temposuna gireceklerini söyledi.

Turkcell Süper Ligi'nin 13. haftasında Samsunspor'u deplasmanda yenerek ligdeki ikinci galibiyetini alan Denizlispor'da moraller yerine geldi. Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Menajer Can Çobanoğlu, Samsunspor maçında son haftalardaki iyi oyunlarının karşılığını almanın sevincini yaşadıklarını söyleyerek, "Vestel Manisaspor maçında hem puan, hem moral hem de Güven'i kaybettik. Vestel Manisaspor maçında girdiğimiz düşüşü Samsunspor galibiyetiyle durdurduk. Şimdi sıra yükselişe geldi" diye konuştu.

Ligde kritik bir yerde olduklarını belirten Çobanoğlu, "Bizim bulunduğumuz yer ihmale gelmeyecek, çalışmalarımızı aksatmamamız gereken, son derece ciddiyetle olayların üstüne bilinçle gitmemiz gereken bir yer. Alınan bir galibiyetin rehavetine kapılmamamız gerekiyor. Çünkü yolumuz uzun ve önümüzde almamız gereken çok puan var. Gençlerbirliği maçında özellikle taraftarlara çok büyük iş düşüyor. Gençlerbirliği maçında taraftarlarımızdan 90 dakika ve 90 dakikadan sonra destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, ancak hafta sonu yapılacak olağanüstü kongre nedeniyle herhangi bir bütçeye sahip olamadıklarını belirten Çobanoğlu, "Kongre sonucunda bütçemiz iyi olursa yabancı kontenjanımızı tekrar gözden geçireceğiz. Ancak bütçemiz dar olursa burada da en iyiyi yapmak zorundayız. Şu anda bir yabancı kontenjamız boşta, ancak biz 2 yabancı futbolcu transfer etmek istiyoruz" dedi.

Diğer takımlardan maddi durumlarının daha iyi olduğunu belirten Çobanoğlu, "Transferde bizim yöneldiğimiz tarafa yöneliyorlar. Lazarov'un transferi konusunda önemli yol almamıza rağmen, geç hareket ettiğimiz için bu futbolcu Trabzonspor, Beşiktaş ve Galatasaray'ın transfer listesine girdi. Bundan sonra bu futbolcuyu alamayız. Bunu aynı şekilde diğer oyuncularda yapmamamız gerekir" diye konuştu.

Olağanüstü kongre sonucunda oluşacak yeni bir yönetimin, görevine devam edip etmeme ihtimali ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Can Çobanoğlu, "Ben Türkiye Futbol Federasyonu'nda 5 başkan ve 4 hoca ile çalıştım. Ben direnen ve dirençli bir adamım. Şartlar beni baskı altında tutsa bile, başarıya giden yolda giderim. Ben Denizlispor'a bir şeyler vermeye geldim. Yönetimsel anlamda istenmediğim anda iş değişir. Ama yönetimsel anlamda yaptığımız işe saygı gösterildiği sürece ben Denizlispor'da bu işi devam ettireceğim. Denizlisporlular, Denizlililer merak etmesin bir yere gitmeyeceğim" dedi.

Öte yandan, Denizlispor'da Gençlerbirliği maçı hazırlıkları sürüyor. Kart cezalısı olan Ömer Rıza'nın yanı sıra sakatlığı süren Hüseyin Kartal'ın da büyük ihtimalle oynamayacak olması teknik heyeti zor durumda bıraktı.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 16:05:34
Güncelleme :6 Aralık 2005 Salı 16:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?