3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

'Çözüm olağanüstü kurultay'

Ligde zor günler yaşayan Denizlispor'da yönetim kurulu, 19 Kasım'da olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

Kulüp Başkanı Zafer Katrancı, Asbaşkan Hasan Kıbrıslıoğlu ve yönetim kurulu üyesi avukat Turan Özen ile birlikte bugün kulüp binasında basın toplantısı düzenleyerek alınan kararı açıkladı.

Dün gece yaptıkları yönetim kurulu toplantısına 22 üyeden 19'unun katıldığını belirten Başkan Katrancı, Denizlispor'un bir süreçten geçtiğini dile getirerek, "Denizlispor bir darboğazdan geçiyor.

Bu darboğazdan nasıl geçebiliriz, nasıl tek vücut olabiliriz konusunda uzun görüşmeler yaptık. Yaptığımız toplantıdan sonra genel kurula gitme kararının doğru olacağına karar verdik.

Genel kurulda hem güven tazelemek hem kamu kurum ve kuruluşlarla işadamları ve basının desteğini almak istiyoruz. Genel kurula gitme kararımız kesinlikle bir görevden kaçmak değildir. Böyle bir niyetimiz yok" dedi.

Taraftarlarla yönetim arasında son yaşanan olayların bu kararda etkili olmadığını dile getiren Başkan Katrancı, "Trabzonspor maçı öncesi ve sonrası taraftarlarla yaşanan olaylar benim şahsımla ilgilidir.

Denizlispor Yönetim Kurulu olarak gerekli desteği bulamadık. Kongrede başka bir yönetimin aday olması halinde kendisine her türlü desteği vermeye hazırız. Şu anki halet-i ruhiyemle aday olmayı düşünmüyorum" dedi.

Asbaşkan Hasan Kıbrıslıoğlu ise toplantıda, Denizlispor Yönetimi Kurulu'nun aldığı kararı açıkladı. Denizlispor'a en parlak dönemleri yaşattıklarını söyleyen Asbaşkan Kıbrıslıoğlu, "Görev süremiz boyunca Denizli'ye karşı birinci derecede sorumlu olan kurum ve kuruluşların desteğini göremedik.

Denizlispor Yönetim Kurulu olarak yalnız bırakıldık. Adeta üvey evlat muamelesi gördük. Buna rağmen yönetim olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hizmet etmeye gayret ettik. Bizim de gücümüz bir noktaya kadardır.

Bu nedenle emaneti, asıl sahibi olan Denizli kamuoyuna teslim etmek zorunda kaldık. Yönetim kurulu olarak olağanüstü genel kurul kararı aldık. Yapılacak genel kurulda aday değiliz.

Gerekli desteği alamadığımız sürece aday olmayı düşünmüyoruz. İlerleyen günlerde kamuoyunun tepkisi ve desteğine göre aday olma konusunu düşünebiliriz" dedi.

Öte yandan, Denizlispor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Hasan Kıbrıslıoğlu, bundan sonra hiçbir yönetimde görev almayacağını, 19 Kasım'daki genel kurulun ardından görevi bırakacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 14:34:19
Güncelleme :1 Kasım 2005 Salı 14:54:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?