3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Denizlispor, Oral'ı savundu

Denizlispor'un Vestel Manisaspor ile oynadığı maçta Güven'in ayağını kıran Vestel Manisasporlu futbolcu Yılmaz'a soyunma odasına giderken su şişesi fırlatan CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral'a Denizlispor yönetimi sahip çıktı.

Güven'in ayağının kırıldığı ve bir milletvekilinin soyunma odasına giden futbolcuya su şişesi attığı Denizlispor-Vestel Manisaspor maçının yankıları sürüyor. Basın Sözcüsü Hasan Kıbrıslıoğlu, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, milletvekili Haşim Oral'a destek çıkarken, futbolcu Yılmaz, maçın hakemi Cüneyt Çakır ve Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a ağır eleştirilerde bulundu.

CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral'ı savunmanın kendilerine düşmediğini belirten Kıbrıslıoğlu, "Yılmaz soyunma odasına giderken şeref tribününe el hareketleri yaptı. Herhalde 'Sizi çok seviyorum' demiyordu orada. Ana avradımıza küfretti. Milletvekilinin davranışına bir yorum getirmem doğru olmaz, ama orada insanın kendisine sahip olabilmesi o kadar kolay değil.

Eğer Yılmaz'ın bu hareketleri Denizli'de değil başka bir statta olsaydı, çok ciddi olaylar meydana gelirdi. Bir futbolcumuzun ayağı kırıldı, hakem çok kötü bir yönetim gösterdi, buna rağmen rakip takım oyuncuları şeref tribününe küfretti, Vestel Manisaspor yönetimi buna seyirci kaldı. Buna tepki göstermeyeceksek biz bırakıp gidelim" diye konuştu.

Denizlispor'un sahipsiz olmadığını ve olayların peşini bırakmayacaklarını belirten Kıbrıslıoğlu, "Bu olayların takipçisi olacağız. MHK Başkanı Ufuk Özerten yaptığı açıklamada hakem haklı dedi. Bir iki dakika maçı izlemekle iş olmuyor. Maçın tamamını izlemek lazım. Madem maçın hakemi bu kadar iyiydi, neden haftanın en az puan alan hakemi oldu.

Cüneyt Çakır'a verilen 7 puan bile çok yüksektir. Cüneyt Çakır'a uzun süre maç verilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Çakır karşılaşmayı katletme adına elinden gelen her şeyi yaptı. Futbolun içinde her şey var. Ayak da kırılır, çeşitli sakatlıklar da olur. Ama önemli olan sahada sportmence ve ahlaklıca mücadele edilmesidir. Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim' sözündeki kriterlere Yılmaz uymuyor.

Yılmaz'ın yaptığı hareketler ve maç içindeki sertliği bu kriterlere uymuyor. Yılmaz, maç sonrasında şeref tribününe galiz küfürler etti. Bunlar bir futbolcuya yakışmayacak şeyler. Yılmaz, maçın sonuna kadar bütün terbiyesizlik ve ahlaksızlıkları olabildiğince yansıttı. Vestel Manisaspor yönetimi buna sessiz kaldı. Bu futbolcunun cezalandırılması için Vestel Manisaspor yönetimini göreve çağırıyorum. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da Yılmaz'a ceza vermesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Güven'in başarılı bir ameliyat geçirdiğini ve yaklaşık 5 ay sahalardan uzak kalacağını anlatan Kıbrıslıoğlu, "Güven'in eski sağlığına kavuşması için kulüp olarak bütün olanaklarımızı kullanacağız" ifadesini kullandı.

Kıbrıslıoğlu, Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'a da sert eleştirilerde bulunarak, "Eğer futbolda ahlak varsa, kazanmaya giden yolda her şey mubahsa, bir futbolcunun ayağının kırılmasından sonra tribünlere gidip yumruk şov yapmak doğruysa, kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 15:19:24
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 22:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?