5
Mayıs
2024
Pazar
SPOR

Denizlispor için seferberlik

Turkcell Süper Ligi'nde kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor'da seferberlik ilan edilirken, Denizli Belediyesi, yeşil-siyahlı kulübe 750 bin YTL maddi yardımda bulunma sözü verdi.
 
Pul krizi sebebiyle bir süredir soğuk rüzgarların estiği ve sert açıklamaların yapıldığı Denizli Belediyesi ile Denizlispor arasında barış sağlandı. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediye meclis üyeleri, Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek ve yönetim kurulu üyeleri, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Denizli Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı yapan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, bugüne kadar Denizlispor'a maddi ve manevi her türlü desteği vermek için çalıştıklarını belirterek, "Başta pul krizi olmak üzere Denizlispor Kulübü ile bazı anlaşmazlıklar yaşandı. Pul satışıyla Denizlispor'a destek verme fikri bizden çıktı, ancak bu proje bazı sebeplerden dolayı yürümedi. Bugüne kadar söylenenler ve yapılan açıklamaları bir daha gündeme getirme gibi bir derdimiz olamaz. Denizlispor'a sahip çıkmak tüm Denizlililer, kamu kurum ve kuruluşlarının görevidir" dedi.
 
Denizlispor'u bu zor günlerinde yalnız bırakma gibi bir niyetlerinin olmadığını belirten Zeybekci, "Bizim prensiplerimiz dahilinde olmasa da Denizlispor'a maddi destek vermeyi uygun gördük. Diyarbakırspor maçı öncesi 250 bin YTL, Çaykur Rizespor maçı sonrası 250 bin YTL ve inşallah ligde kalma hediyesi olarak da en az 250 bin YTL olmak üzere toplam 750 bin YTL'lik maddi kaynağın Denizlispor'a aktarılmasını sağlayacağız. Denizlispor ligde kalacak" diye konuştu.
 
Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek ise bu zor günlerinde kendilerine destek olan Denizli Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Diyarbakır'da işadamları toplanarak takımın borçlarını kapatma kararı, Samsunspor'da futbolculara ligde kalma primi olarak 100'er bin YTL, Malatyaspor'da da 150'şer bin YTL vaad edildiğini duydum. Biz de futbolcularımıza ligde kalma primini kendilerinin belirlemesini istedik. Ancak futbolcularımız para için oynamayacaklarını, prim konusunu yönetime bıraktıklarını söylediler. Bizim için bundan daha mutluluk verici bir şey olamaz. Bu görüntüleri gördükten sonra Denizlispor'un ligden düşme gibi bir endişe içerisinde olacağını zannetmiyorum. Geride kalan 3 maçtan da en iyi puanları çıkararak ligde kalacağız" dedi.
 
Toplantının ardından Denizlispor Kulübü Başkanı Ali İpek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye çiçek verdi.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 20:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?