7
Mayıs
2024
Salı
SPOR

Hakemin kararı tartışma yarattı

Haftanın en önemli karşılaşmalarından biri olan maçta, dakikalar 77’yi gösterdiğinde inanılmaz bir olay yaşandı. Rakibi ile hava topu mücadelesine giren Çiçek Tekstilli Özkan, bu dakikada yere yığıldı kaldı. Bunu gören hakem Özmen Atalay, maçı durdurdu ve sağlık görevlisini sahaya davet etti. Fakat Özkan Karcı’ya yapılan tedaviler sonuç getirmedi ve hastaneye kaldıralarak burada tedavisi yapıldı. Bu sırada çiçek Tekstilspor yöneticileri karşılaşmanın iptal edilmesi için hakem Özmen Atalay’a danıştı.

Maçı bu dakikaya kadar 2-1 önde götüren Şirinköysporlu yöneticiler, maçın tatil edilmemesini istediler. Orta hakem Özmen Atalay, yardımcıları Volkan Akcit ve Mehmet Yılmaz ile birlikte saha komiseri Orhan Kambirimer ve gözlemci Mehmet Küçük ile odaya girdiler ve görüşmeye başladılar.

Özmen Atalay bu konumda karşılaşmayı yönetemeyeceğini belirtti. Şirinköysporlu yöneticiler, maçın tatil edilmemesi gerektiğini ve karşılaşmanın devam etmesini söylediler. Çiçek Tekstilsporlu yöneticilerden Emin Şen, Adnan Ceylan ve Özkan Köseoğlu bu şartlar altında maçın oynanmasının mümkün olmadığını ifade ettiler. Karşılaşmanın orta hakemi Özmen Atalay, kendi konsantrasyonunda bozulduğunu belirterek maçı tatil etti.

Karşılaşmanın tatil edilmesinden sonra Şirinköyspor’lu yöneticiler haksızlığa uğradıklarını ve geçen sezon oynadıkları Şirinköyspor - Yeşil Çivril Belediyespor karşılmasında buna benzer olay yaşadıklarını kendi futbolcuları Uğur’un hastaneye kaldırılmasının ardından maçın oynandığını söylediler. Bu durum karşısında maçın 77. dakikasından itibaren oynanması kesinlikle mümkün değil. Çiçek Tekstilspor’un 3-0 hükmen mağlup sayılması gibi bir durumun söz konusu olmayacağı düşünülürse, maçın orta hakemi Özmen Atalay, bu karşılaşmada kural hatası yapmış sayılacak ve Şirinköyspor - Çiçek Tekstilspor maçı tekrar oynanacak ve Özmen Atalay yapmış olduğu bu hatadan dolayı İl Hakem Kurulu tarafından dinlendirilmeye alınacak. Bu maç hakkında son kararı ise tertip komitesi verecek.

Emin Barıner
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 11:30:49
Güncelleme :29 Kasım 2004 Pazartesi 13:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?