3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Leven Bıçakçı'ya mektup

AKP Denizli Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve Denizlispor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüksektepe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakçı'ya mektup yazarak, Denizlispor-Vestel Manisaspor maçında yaşanan olayları anlattı.

Yazısına, Türk futbolunun kalitesini ve seviyesini arttırmak için konulan gayretlerden dolayı Levent Bıçakçı'yı tebrik ederek başlayan Mehmet Yüksektepe, Turkcell Süper Ligi'nin 9. haftasında Denizlispor'la Vestel Manisaspor arasında oynanan maçta, futbol kamuoyunu üzen olayların meydana geldiğini söyledi.

Maçla ilgili düşüncelerini aktarmak için böyle bir yazı yazdığını belirten Yüksektepe, "Güven Varol'lar kolay yetişmiyor. Başta aileleri, hocaları, kulüpleri ve yöneticileri çok yoğun emek, para ve zaman harcayarak bugünlere geliyorlar. Elbette saha içindeki bu ve benzeri olaylar istemeyerek de olsa meydana gelebilir. Ama bu tür üzücü olayların ve hakem hatalarının en aza indirilmesi için sanırım ek tedbirler alınması gerekir.

Şöyle ki, Vestel Manisasporlu Yılmaz gibi sabıkalı, sicili kötü futbolcuların sayısı bellidir. Federasyon olarak böyle saha içinde hırçın, agresif davranışlar sergileyen futbolcuların özel bir eğitime veya rehabilitasyona tabii tutulmaları gerekir. Ayrıca saha içinde hakem kart cezası vermemişse dahi, federasyon tarafından caydırıcı ağır cezalar uygulanarak bu tür üzücü olayların en aza indirilmesini sağlayabilmelidir" dedi.

Maça çıkacak hakemlerin, yöneteceği maçın her iki takımını oluşturan futbolcularının, teknik heyetinin, hatta kulüp yöneticilerinin saha içindeki davranışları ve psikolojilerinin incelenmesi ve tedbir alınmasının maç sırasında doğabilecek olumsuzlukları engelleyecek ya da aza indirebileceğini belirten Yüksektepe, yazısını "Sayın Başkan, ben profesyonel bir kulüpte, amatör bir yöneticiyim.

Ancak son Denizlispor Vestel Manisaspor maçı çerçevesinde ve daha önceki maçlarda oluşan duygu ve düşüncelerimi, kişisel deneyimlerim ve gözlemlerimi sizlerle paylaşma gereği duydum" cümleleriyle tamamladı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 20:52:49
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 22:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?