3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ölüm kavşağına düzenleme

Denizli Belediye Meclisi, Belediyeler Kanunu’nun çıkmasının ardından, ilk kez bu kanuna göre toplandı. Meclis, bundan sonra yılda 11 ay çalışacak ve 1 ay tatil yapacak.
Denizli Belediye Meclisi’nin ilk kez yeni Belediyeler Kanunu’na göre yaptığı toplantıda, iki üye izinli sayıldı. Başkan Zeybekci, toplantının açılış konuşmasında, “Yeni kanunla, meclis olağanüstü toplantıya çağrılamıyor. Her ayın ilk Pazartesi günü ile başlayan haftasında toplantı yapacağız. Her ay bir hafta görüşme ve çalışma fırsatımız olacak. Bu da bizi daha verimli hale getirecek” dedi. Yeni kanuna göre, encümen üyelerinin sayısının nüfusa oranla belirlenmesi nedeniyle 3 olan encümen üyesi sayısı 4’e çıkarıldı. Gizli oyla yapılan seçim sonucunda, Mehmet Bozkurt encümen üyeliğine 29 oyla seçildi.


Yine, yeni kanuna göre oluşturulacak olan Denetim Komisyonu’nun üyeleri de gizli oyla seçildi. Denetim Komisyonu için meclis üyeleri arasından aday gösterilmesi sırasında, AKPli Şamil Çınar’ın, toplantıya mazereti nedeni ile katılmayan ve CHPli olan Fethi Yüksel’i aday göstermesi, tartışmaya neden oldu. Başkan Zeybekci, belediyeyi denetleyecek olan bu komisyonda, tüm partilerin temsil edilmesini istediklerini belirtti. CHP’nin Tuncer Savru’yu, AKP’nin Yusuf İzzet Ayhan’ı, Pınar Gökçe’yi, Mehmet Teke’yi ve Sefa Dalbudak’ı aday göstermesi sonrasında, Şamil Çınar söz alarak, Fethi Yüksel’i de aday gösterdi. Bunun üzerine, Belediye Meclisi’nin CHPli üyesi Mehmet Boyar, Yüksel’in, AK Parti tarafından aday gösterilmesine itiraz ederek, CHP’nin iç işlerine karışıldığını söyledi. Boyar, ayağa kalkarak, ‘Böyle olursa ben bu toplantıyı terkederim’ dedi. CHP’nin bazı üyeleri de toplantıyı terketmeyi teklif etti. Ancak, tartışma, Çınar’ın teklifini geri alması sonrasında sona erdi.


Meclis toplantısında, Denizli Belediyesi’nin mücavir alanlarının genişletilmesiyle ilgili İmar İşleri Müdürlüğü’nün teklifi de görüşüldü. Belediye Meclisi’nin CHPli Meclis üyesi Tuncer Savru, Denizli Belediyesi’nin çevresinde, kentsel konut alanlarına yeni belediyeler kurulması nedeniyle, Denizli Belediyesi’nin alanının daraldığının belirtildiği ve mücavir alanlarının genişletilmesinin önerildiği teklifin, İmar Komisyonu’na gitmesini teklif etti. Teklif hakkında açıklama yapan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, “Çevre Yolu’nun hızlı yürümesi için, planı, Çevre Yolu’ndan 500 metre ileriye taşımayı düşündük” dedi. Başkan Zeybekci, “Çevre Yolu kenarında, diğer yollarımızın kenarında olduğu gibi çarpık yapılaşma olmaması için yolun geçtiği yerdeki mücavir alanların sınırlarının genişletilmesini şimdiden gündeme getirdik. Balkonları caddeye çıkmış yapıların bir daha oluşmasını istemiyoruz” diye konuştu. Savru’nun teklifi mecliste kabul görmedi. Eskihisar, Bozburun ve Goncalı’nın bir kısmını, Denizli Belediyesi’nin mücavir alan sınırları içine alan teklif, 29 kabul, 3 ret ve 4 çekimser oyla kabul edildi.


Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’ın teklifi ile gündeme alınan, Bakırlı Kavşağı’nda imar çalışması yapılması da mecliste görüşüldü. Çınar, yapılması planlanan imar çalışması hakkında bilgi verdi. Çınar, “Bu çalışma ile anayol trafiği yapılacak olan köprünün altından, şehir içi trafiği de köprü üstünden geçirilecek. Bunun için köşedeki 1 ve 2 nolu parselin istimlak edilmesini istiyoruz. Şu anda çalışan sistem, yapılacak çalışma ile yer altı ve yer üstünden akacak. Yollar çift yönlü yapılacak ve trafiğin kendiliğinden akması sağlanacak” dedi. Başkan Zeybekeci, “Bakırlı ve Sevindik’te şehrin geleceğine hiçbir ipotek koymadan çalışma yapmak gerekiyor. İleride bu çalışmaları diğer kavşaklarda da yapmayı düşünüyoruz. Raylı sistemin de bu çalışmalarla yavaş yavaş yerine oturması gerekiyor” dedi. Oylama sonucunda, Bakırlı Kavşağı’nda yapılması düşünülen imar çalışması oy birliği ile kabul edildi

Emin BARINER
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 13:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?