3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ötüvemedi bi başka yol...

Horozlar maçın başında Mustafa Keçeli’yle öne geçtikten sonra bir daha ötmedi. İkinci yarının başında gelen eşitlik sonucunda, puanı Ankaraspor’la paylaşmaya razı oldular...

Giray Bulak, sezon başında iki yıllık daha mukaveleye imza atarak üç yıldır kumanda ettiği Denizli’de dördüncü yaşına bastı. Yeni adıyla Turkcell Süper Ligimiz, kurulduğundan bu yana teknik direktör öğütmesiyle meşhurdur.

Denizli – Bulak arasındaki bu monogamik ilişki tarafların karşılıklı ilişki ve anlayışıyla ebediyyen sürüp gideceğe benzer.

Taraftarı bu muhabbete karıştırmadım, çünkü Horozlar’ın en büyük sıkıntısı tribünlerden kaynaklanıyor.
Ülkenin en büyük tekstil ihracatçısı sayılan bu varlıklı kentin insanları ya takımını sevmiyor, ya da futbolu.
Maçlara gitmiyorlar...
Tezahürat yapmıyorlar...

Oysa Yeşil – Siyahlılar, Giray hocadan iki satır öncesinde Rıza Çalımbay’la istikrarlı, korkusuz, çağdaş bir futbol ekolünü başlatıp sürdüren bir forma...

Gökçekspor diye de bilinen Ankaraspor, geçen mevsim adım attığı birinci ligin flaş takımları arasına girmeyi başarırken bunda Samet Aybaba’nın katkısı çok büyüktü.

İlk kez başı soyunduğun sezon, çoğu birbiriyle ilk defa krampon tokuşturan değişik iklimlerin delikanlılarından yardımlaşma, ortaklaşma, anlaşma, kaynaşmaya dayalı bir takım kurmak her babayiğidin harcı değildir.

Bu arada fahri başkan Gökçek’in, belediyenin emrindeki Harun hazinesi değerindeki imkanlarını eski kulübüne sunmasının avantajlarını da ıskalamamak gerek.

Bundan en şikayetçi olanlar da Ankara’nın eski taşlarından Gençler ve Ankaragücü kulüplerinin yöneticileri.
Aralarında finansal açıdan ölçülmeyecek derecede uçurumlar bulunduğunu söylerken ‘Rekabeti, yarışmacılığı açıkça engelleyen bu muazzam fark sonucunda ringe tek kolu bağlanmış boksör kadar kısıtlı çıkabiliyoruz’ diye yakınıyorlar.
Horozlar, başkent temsilcisi karşısında etkili başladı.

Gole de erken kavuştu.

7’de sıfıra inen Yusuf’un çıkardığı top konuk savunmanın ayağına dolandı. Geriden koşuşturan Mustafa Keçeli bu gaflet anını golle cezalandırdı.

Yusuf Şimşek geri döndüğü eski göz ağrısı Denizlispor siftahına şık asistiyle başlarken ona güvenenleri de mahcup etmedi.

Son yılların zarif futbol oynayan yerli malı kramponları arasında yer alan Yusuf, bir türlü istikrarlı bir tempo tutturamadığından, başarıları da kopuk kopuk sahaya yansıdı.

Etkili fiziğine, topun ayağına çok yakışmasına karşın, son kararlarında bocalayan, çalımkolikliğine deva bulamayan, savunmada göz markajıyla yetinen bu stilize futbolcu 2000 – 2001’de Denizli’den Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Sarı Lacivertli kadroda iki şampiyonluk yaşadı.

Ne var ki düellolarda zorunlu mücadeleden kaçtıkça forma aldığı dakikalar da buna koşut olarak azaldı. 2004’de ara transferde Gaziantep’e kiralık verilen Yusuf, o zamandan bu zamana sürekli yarım devrelik renk değiştirmeler sonucunda Ankaraspor, Sebatspor arasında savrulup durdu.

Horozlar’ın etkisi golden sonra azalıp ilk çeyrekten sonra neredeyse sıfırlandı.
Başkentlilern’in Jaba ve Hasan Yiğit’le yakaladıkları fırsatlara Süleymanu izin vermedi.
İlk yarının sonlarına doğru yine Yusuf’la gelişen bir atakta Ömer Rıza ceza alanı içinde kafa vuruşuyla Jevriç’i ikinci kez cezalandıramadı.

İkinci devreyle birlikte Ankaraspor oyunu ev sahibinin parseline yıktı.
Jaba 52’de çaprazdan eşitliği sağladıktan sonra arkadaşlarına yaptığı asistler skoru değiştirmeye yetmedi.

Denizlispor 1 - 1 Ankaraspor

7’ Mustafa Keçeli 1 – 0 / 48’ Jaba 1 - 1

7 Ağustos 05 Pazar Denizli Atatürk Stadı 20. 00

Hakemler: Fırat Aydınus 8. 2 – Alpaslan Dedeş 8. 5 – Mesut Doğukan 7. 5 Gözlemci: Galip Bitigen

Denizlispor: Süleymanu Hamidu ** - Burak Özsaraç ** (47’ SARI), Roman Kratochvil ** , Radek Dosoudil ** (44’ SARI) , Mustafa Keçeli *** (28’ SARI) - Güven Varol ** , Tomas Abraham ** , Serhat Gülpınar ** (80’ Hüseyin Kartal), Miikka Multaharju ** (55’ Selim Teber **) - Yusuf Şimşek ** (59’ Fatih Egedik *) , Ömer Rıza *

Teknik Direktör: GİRAY BULAK

Ankaraspor: Dragoslav Jevriç ** - Hasan Yiğit **, Ahmet Yıldırım ** , Şenol Yavaş ** (46’ Radoslav Batak **) , Hürriyet Güçer ** (Molnar Balázs 80),Ramazan Tunç, Musa Büyük, Mustafa Sarp, Tita (Ersen Martin 68), Murat Erdoğan, Jabá

Trainer: Samet Aybaba

Hürriyet 35, Musa 42, Murat 65, Ramazan 73

Cengiz Alpman
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 21:10:36
Güncelleme :16 Ağustos 2005 Salı 14:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?