3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Ringlerde Fener üstünlüğü

Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nın ilk iki gününde Fenerbahçeli boksörler 14 maçın 10'unu kazandı.

Gümüşler Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda devam eden Türkiye Büyükler Ferdi Boks Şampiyonası'nda finale çıkmayı hedefleyen boksörler kıyasıya mücadele ediyor. 125 sporcunun katıldığı şampiyonada 18 boksörle en fazla sporcuyla mücadele eden Fenerbahçe, özellikle ikinci gün karşılaşmalarında rakiplerine üstünlük sağladı.

İlk günkü müsabakalarda 5 maçın 3'ünü kazanan Fenerbahçe Kulübü boksörleri, dün gündüz ve akşam müsabakalarında karşılaştıkları 9 maçın 7'sini galibiyetle bitirdi. Şampiyonanın ikinci gününde 9 maç yapan Fenerbahçeli boksörlerden 57 kiloda Yakup Kılıç, 60 kiloda Serdar Avcı ve Şahin Parlak , 64 kiloda Abdurrahman Karakaya ve Önder Sıpal, 91 kiloda Orkun Onut ve Yusuf Beykoz rakiplerini yenerek tur atladı. Şampiyonanın bugünkü bölümünde gündüz ve akşam seanslarında 51-48-75-81-91 kiloda müsabakalar yapılacak.

Fenerbahçe Boks Takımı Antrenörü Enver Yılmaz, şampiyonaya çok iyi başladıklarını belirterek, "Fenerbahçe Kulübü olarak 11 sıkletin hepsinde final oynamayı hedefliyoruz. En kötü ihtimalle şampiyonadan 5-6 şampiyonluk alarak kulübümüze hediye etmek istiyoruz. Bu şampiyonanın hemen ardından Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası var. Orada da kulüp olarak şampiyon olmayı hedefliyoruz. Sporcularımızın performansından çok memnunuz. Kulübümüzü en iyi şekilde temsil ediyorlar. Sporcularımızın amacı burada şampiyon olup, ilerideki Avrupa ve Dünya şampiyonalarında yer almak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 13:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?