1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Rafet El Roman konserinde izdiham

İzmir'in Selçuk İlçesi'nde dün başlayan 37. Uluslararası Selçuk- Efes Festivali, Selçuk halkı ve çevre ilçelerden gelen binlerce insanın coşkulu katılımı ile başladı.

Saat 18.00'de Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür öncülüğünde kentin sokak ve caddelerinde yapılan kortej yürüyüşüne animasyon grupları, palyaçolar, sporcu ve halk oyunları ekipleri, faytonlu turistler ve binlerce Selçuklulu katıldı. Rengarenk bir tablo görünümüne bürünen Selçuk sokaklarını dolduran vatandaşlar, alkışlarla bu coşkuya katıldı. Kortej yürüyüşünün ardından festival alanında açılan otantik el sanatları stant ve sergilerini gezen yerli ve yabancı binlerce kişi, festivale katılan dört yüzü aşkın el sanatı ustası, ressam ve sanatçının uygulamalı tanıtımlarını büyük bir zevkle izledi.

Akşam saat 20.00'de başlayan eğlencede, on bini aşkın katılımcı Aqua Fantasya, Richmond ve Sürmeli Otelleri animasyon gruplarının, halk oyunları ekiplerinin ve Selçuklu gençlerden oluşan müzik gruplarının gösteri ve konserleri ile coştu. Saat 22.00'de tezahüratlar ve gençlerin çığlıkları arasında sahneye çıkan Rafet El Roman ise bu coşkulu kalabalığı duygu seline boğdu. İki saate yakın bir süre sahnede kalan Rafet El Roman, adeta müzik ziyafeti çekti.

Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür'ün övgülü sözlerinin ardından sahneden inen Rafet El Roman, izdiham nedeniyle festival alanından ambulansla çıkarıldı. Konser bitiminde el sanatları sergilerini gezen kalabalık el sanatları ustalarının uygulamalı tanıtımlarına bizzat katılarak gizli kalmış yeteneklerini gösterdi.

Bu yıl 37.'si düzenlenen Selçuk-Efes Festivali'nin 10 Eylül akşamı son bulacağını belirten Belediye Başkanı Ülgür, "Dün akşam on bini aşkın kişi farklı bir festivali izlemenin mutluluğunu tattı. Selçuk geleceğin el sanatları merkezi olma yolunda halkın ve özellikle kadınların desteği ile hızla ilerliyor" diyerek tüm İzmir ve Egelileri Selçuk'ta konuk etmekten mutlu olacaklarını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 13:52:52
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:05:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?