18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Selçuk'a müjdeli haber

10 Temmuz 2004 tarihinde kabul edilen 5216 sayılı Büyük Şehir Kanunu'na dayandırılarak İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilen Selçuk'un bu kapsamdan çıkma umudu yeni çıkarılan 5390 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile birlikte daha da arttığı bildirildi.

Selçuk Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ve bir çok siyasi parti örgütü tarafından tepki gösterilen Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi kararı Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür tarafından yargıya taşınmıştı. Bölge İdare Mahkemesi'nde devam etmekte olan davanın sonucu Selçuklular tarafından heyecanla beklenirken 2 Temmuz 2005 tarihinde TBMM'de kabul edilen değişiklik kanunu ilçe yöneticilerini ve ilçe halkını sevindirdi. 5216 Sayılı Büyükşehir Kanunu'nun 6. maddesinin değiştirilmesi sonucunda merkezleri Büyükşehir Belediyesi sınırları dışında kalan ilçelerin belediye meclisi kararı ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin görüşü üzerine İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile başka bir işleme gerek kalmaksızın eski statüleriyle Büyükşehir sınırları dışına çıkabilmelerine olanak sağlanması bir yıldır süren tartışmalara da nokta koydu.

Değişiklik kararının kendilerini ve Selçuk halkını mutlu ettiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, "Nihayet ilçeme yapılan haksızlığın giderilmesinin önü açılıyor. Büyükşehir kapsamına alınmamız kararı nedeniyle bir yıldır rutin hizmetlerin yapılması dışında hiçbir projeye başlayamıyorduk. Şimdi bir umut doğdu. Eylül ayı Belediye Meclis toplantısında konuyu görüşüp karara bağlayacağız. Büyükşehir Meclisi ve İçişleri Bakanlığı'mız kararımızı desteklerse Selçuk Belediyesi eski statüsü ile hizmetlerine devam edecek" diyerek merkezi, İzmir merkezine 70 kilometre uzakta bulunan Selçuk'un Büyükşehir sınırları dışına çıkarılması için Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden destek istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 16:56:07
Güncelleme :10 Ekim 2005 Pazartesi 17:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turan etçi IP: 194.27.153.xxx Tarih : 27.09.2005 18:39:52
eğer dava selçuk un lehine sonuçlanırsa belediyenin üniversitelilere verdiği bursların da geri dönmesini istiyorum