23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Yol çalışmaları tekrar başladı

Selçuk İlçesi'nde 6 yıldır ödenek yetersizliği nedeniyle tamamlanamayan Belevi-Selçuk-Meryemana yolunun ilçe merkezinde kalan Atatürk Caddesi bölümünde çalışmalar yeniden başladı.

1998 yılında Bayındırlık Bakanlığı tarafından 1 trilyon 399 milyar bedelle ihalesi yapılan projenin, sürenin uzaması nedeniyle şu ana kadar 10 trilyon 600 milyar TL harcanmasına rağmen yüzde 65'i tamamlanabildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan aktarılan 500 milyar TL ve İl Genel Meclisi bütçesinden ayrılan 1 trilyon ödeneğin gelmesiyle çalışmalar yeniden başlatıldı.

Kalan yüzde 35'lik bölümün tamamlanabilmesi için 6 trilyon 500 milyar TL gereken yol için aktarılan 1 trilyon 500 milyarlık bütçe, öncelikle Atatürk Caddesi'nde bulunan Şirince Kavşağı düzenlemesi ile caddenin tretuar ve yol yapım işlerinde kullanılacak. Caddenin Şirince Kavşağı ile Selçuk Artemis Heykeli arasındaki bölümde yol kodları yaklaşık 1 metre düşürülecek ve birçok trafik kazasına neden olan Artemis Heykeli önüne kurallara uygun yeni bir kavşak yapılarak, kavşaklara sinyalizasyon sistemi kurulacak. Bu çalışmalarla birlikte caddede bulunan tretuar ve aydınlatmaları yeniden düzenleyecek olan Selçuk Belediyesi, çalışmalara 700 milyar TL tutarında bir yatırımla katkıda bulunacak. Bu çalışmalara paralel olarak cadde boyunca binaların dış cephelerinde yaşanan görsel kirliliğe son verilecek. Pergole, sundurma, tabela gibi dış cephe unsurlar İmar Yönetmeliği ve Tabela Yönetmeliği'ne uygun hale getirilecek. Tüm binaların eksik sıvaları tamamlatılırken, dış cepheler boyatılacak.

Sürdürülen temaslar sonucu önemli bir bütçe edinildiğini belirten Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, "Kültür ve Turizm Bakanlığı önümüzdeki günlerde 500 milyar TL daha gönderecek. Bu bütçeyle önemli işler tamamlanacak ve her yıl yerli ve yabancı olmak üzere 5 milyonu aşkın kişinin kullandığı bu yol turistik bir ilçeye yakışır hale getirilecek. Ayrıca bu çalışmalar içerisinde yağmur suyu derenaj hatlarımızın ana bağlantılarını da tamamlayarak, ilçenin bazı noktalarında zaman zaman yaşanan sel baskınlarına da son vereceğiz. İlçemizin hatta bölgenin yıllarca sürüncemede kalan bu önemli sorununun çözümüne katkıda bulunan tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 16:59:46
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 16:01:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?