3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

83 yıl sonra yeniden yaşandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 83. yıldönümü, Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'u yönettiği Kütahya'nın Dumlupınar İlçesi ile Altıntaş İlçesi'ne bağlı Zafertepe Çalköy Beldesi'nde büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tören, taarruzun yönetildiği Altıntaş'ta, Zafer Abidesi'ne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okundu. Zafertepe'deki törenlere milletvekilleri Alaattin Güven, Hasan Fehmi Kinay, Halil Aydoğan ve Mahmut Koçak, Kütahya Valisi Osman Aydın, Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bali ve Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgerenal Halit Çakır katıldı. Zafertepe Anıtı'nda bir konuşma yapan Kütahya Garnizon Komutanı Mehmet Bali, Büyük Taarruz'un önemini anlattı. Törene katılan misafirlere bölgenin tanıtılmasının ardından, Zafer Abidesi'nin bulunduğu tepenin alt kısmına inilerek resmi geçit yapıldı. Tören birliklerinin takdimini müteakip, Kütahya ve Afyon valileri, garnizon komutanları ve belediye başkanları, halkın bayramını kutladı. Törene Afyonkarahisar ve Kütahyalılar ilgi gösterdi.

Törende konuşan Kütahya Valisi Osman Aydın, Dumlupınar'ın Büyük Taarruz'da çok önemli bir yer teşkil ettiğini bildirerek, "Milli Mücadele'yi zafere ulaştıran Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 137 bin şehidimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda yapılmıştır. Mehmetçik, sadece Dumlupınar'da, Zafertepe Çalköy'de değil, şanlı tarihimizin her döneminde vatanımızın bir karış toprağını bile vermemek için şereflice savaşmış, anadan, yardan, serden vazgeçip, ruhunu teslim edinceye kadar tüm insanlığa örnek olacak şekilde mücadele etmiştir. Her Türk evladı, bu günlere nasıl geldiğini bilmeli, düşünmeli, bu savaşlarda en az bir dedesini kaybettiğinin şuurunda olmalıdır" dedi.
Kutlamaların son bölümünde askeri birlikler resmi geçit yaptı. Binlerce insan, askerler ile Afyonkarahisar ve Kütahya Muharip Gaziler Derneği üyelerini ayakta alkışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 16:31:07
Güncelleme :30 Ağustos 2005 Salı 17:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?