18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'İşsiz doktor' göreve başladı

Dr. Birkan Akbulut İşsiz olduğu gerekçesiyle bir süre önce "Yeşil Kart" almak için başvuruda bulunan kalp-damar cerrahı Birkan Akbulut, Kütahya Devlet Hastanesi'nde göreve başladı. 

Devlet hizmeti yükümlülüğüne ilişkin kanunla ilgili yaşanan yargı süreci sebebiyle tayini yapılamayınca Yeşil Kart almak için müracaat eden Dr. Birkan Akbulut (33), atamasının ardından jet hızıyla Kütahya Devlet Hastanesi'nde görevine başladı. Dr. Akbulut, devlet memuru olduğu gerekçesiyle yeni görev yeriyle ilgili herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtti. 

Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Şanlı, hastanelerine yeni tayin olan Birkan Akbulut'un görevine başladığını belirterek, "Maksadımız halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmak. Hastanemize yeni tayin olan kalp damar cerrahı Birkan Akbulut ile birlikte hizmet kalitemiz daha da artacak" dedi. 

Dr. Birkan Akbulut, mimar olan hamile eşi Ayşe Akbulut'un da kendisi gibi işsiz olması sebebiyle 3 Mart günü Altındağ Kaymakamlığı'na "Yeşil Kart" için müracaatta bulunmuş, ancak aradan haftalar geçmesine rağmen hiçbir sebep gösterilmeden kendisine Yeşil Kart verilmemişti. Halk arasında "mecburi hizmet" olarak bilinen devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında ilk kez atanan Akbulut'a çektiği kurada Kütahya Devlet Hastanesi çıktı.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?