18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Tarihi medrese hayat buyluyor

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçen ve yıllardır kendi kaderine terk edilen 572 yıllık İshak Fakih Medresesi'nin, aslına uygun olarak restore edilmesi için 2006 yılı yatırım programına alındığı bildirildi.

Paşam Sultan Mahallesi İshak Fakih Caddesi üzerindeki tarihi medresenin yıllardır atıl vaziyette durmasına bir anlam veremediklerini belirten mahalle sakinleri, binanın geç de olsa restore ettirilecek olmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Tarihi binanın mülkiyetinin bir yıl öncesine kadar Türkiye Yardım Sevenler Derneği Kütahya Şubesi'nde olduğu, daha sonra tekrar Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne geçtiği kaydedildi.

Paşam Sultan Mahallesi sakinleri, İshak Fakih Medresesi'nin aslına uygun olarak restore ettirilmesini isteyerek, "Tarihi bina bundan 20 yıl öncesine kadar kullanılıyordu. Burada yüzlerce ev hanımı halı dokuyarak, ev ekonomisine katkı sağlıyordu. Yetkililerden isteğimiz, bu binanın bir an önce restore edilerek yeniden insanların hizmetine sunulmasıdır" dedi.
Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İshak Fakih Medresesi'nin aslına uygun olarak restore ettirildikten sonra, öğrencilere yönelik hizmet vereceğini belirtti. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, tarihi binanın restorasyonuyla ilgili olarak belediyeyle aralarında yol probleminin olduğunu, ancak karşılıklı görüşmeler sonucu bunun aşılacağını ifade etti.
Büyük fıkıh alimi İshak Fakih Hazretleri'nin 572 yıllık tarihi binada binlerce talebe yetiştirdiği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 16:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?