3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Destinasyon Çalıştayı raporunu açıkladı

Kütahya'nın tarihi ve kültürel değerleriyle ilgili incelemelerde bulunan Destinasyon Çalıştayı, çalışmalarını tamamlayarak raporunu açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Mustafa İsen başkanlığında 40'a yakın uzmandan oluşan Kütahya Destinasyonu Çalıştayı, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda raporlarla ilgili bir toplantı yaptı. Kütahya'nın tarihi değerlerinden Çavdarhisar İlçesi'ndeki Aizonai Antik Kenti, Frig Vadisi, termal merkezler ve kültürel niteliklere de yer verilen destinasyon sunumunun ardından Avrupa Birliği (AB) projesi anlatıldı ve çalışma grupları oluşturuldu. Grup çalışmalarından sonra da sonuç raporları açıklandı. İldeki tarihi ve kültürel değerlerin bin an önce Türk turizmine kazandırılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Bu arada, Kütahya'nın sahip olduğu değerlerin turizme kazandırılması amacıyla toplanan Kütahya Destinasyonu Çalıştayı'nın faaliyetleri hakkında, Müsteşar İsen tarafından Kütahya Valisi Osman Aydın'a bilgi verildi. Vali Aydın'ı makamında ziyaret ederek destinasyon çerçevesinde ele alınan konuları aktaran İsen, Kütahya'nın sahip olduğu değerlerin ön plana çıkarılması için gereken gayretin gösterileceğini söyledi. İsen, yöre halkının da projelere destek vermesi gerektiğini ifade etti. Vali Aydın da İsen'e çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

.
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 17:25:53
Güncelleme :19 Kasım 2005 Cumartesi 17:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?