4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Duble yol 2006'da tamam

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, İstanbul-Kütahya arası duble yol çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi. Nazlı, Kütahya'yı İstanbul'a bağlayan Bozüyük ile Adapazarı arasında yapılan duble yol çalışmalarındaki tünellerin de 2006 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Hükümetin 15 bin kilometrelik duble yol çalışmalarından Kütahya'nın önemli oranda faydalandığını vurgulayan Nazlı, Kütahya'nın Bozüyük, Kütahya ve Afyon hattı ile Eskişehir hattında duble yollara kavuşacağını belirtti. Nazlı, Kütahya-Tavşanlı ve Balıkesir hattındaki duble yol çalışmalarıyla Kütahya'nın önemli bir kavşak noktasına ulaşacağını söyledi.

Şükrü Nazlı, "İstanbul-Kütahya arasındaki duble yol çalışması aynı zamanda Kütahya'nın Antalya bağlantısını daha da güçlendirecek. Şu anda Kütahya-Bozüyük arasındaki duble yol çalışmaları devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından buradaki çalışmaların 2006 yılında tamamlanması hedefleniyor. Bozüyük etabının devamında Bilecik-Adapazarı arasında Mekece Beldesi'ne kadar olan kısımda çalışmalar var. Buradaki çalışmalarda iki ayrı tünel inşa ediliyor. Oldukça önemli bu tünel inşaatlarında çok hızlı mesafe alınıyor. İki tünelin delme işlemi 2006 yılı sonu kadar tamamlanacak. İki tünelin uzunluğu 3 bin 272 metre. 818 metre olanı 1 yıl içinde delindi ve şu anda iç düzenlemeleri yapılıyor. Diğer 2 bin 454 metrelik olanında ise son bin metreden az bir mesafe kaldı. Tünellerin yapımına 2003 yılında başlanmıştı. İkisinin de seneye bitirmesi düşünülüyor. Herhangi bir aksilik olmazsa, Kütahya hattındaki Bilecik tünelleri 13 yıldır delinemeyen Bolu Tüneli'nden önce delinecek. Kütahya İstanbul arasındaki duble yol çalışmalarının sona ermesiyle 6 saat olan ulaşım süresinin 3-4 saate kadar ineceğini düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2005 Cuma 12:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?