3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Engellilere polis şevkati

Kütahya'nın şair Emniyet Müdürü Şevki Dinçal, il merkezinde oturan yaklaşık 200 engelli için Polisevi'nde eğlence düzenledi.

Vali Osman Aydın, Belediye Başkanı Mustafa İça ile bazı dernek ve cemiyetlerin başkanlarının da katıldığı eğlence için, engelli vatandaşlar, kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarıyla evlerinden alınarak Polisevi'ne getirildi. Burada kola, çerez ikram edilen engeliler, hareketli parçalar eşliğinde çifte telli oynayarak gönüllerince eğlendi.

Emniyet Müdürü Şevki Dinçal, her yaştan engelliyle tek tek ilgilenerek, onlarla birlikte halay çekip, dans etti. Engellilerle birlikte olmaktan haz duyduğunu belirten Dinçal, "Emniyet teşkilatı olarak düzenlediğimiz eğlenceye engelli vatandaşlarımızın ilgi göstermesi bizi çok sevindirdi. Onları sadece yılın muayyen günlerinde değil, her zaman hatırlamalıyız" dedi. Geceye katılan özürlüler ise, polisin kendilerine sahip çıkmasına sevindiklerini dile getirdi.

Engelli Ekrem Çatal'ın, Dinçal için yazdığı "Şevki Baba" isimli şiiri okuması, Dinçal'ı duygulandırdı. Müdür Dinçal, kendisi için şiir yazan Çatal'ı alnından öperek tebrik etti.
Eğlence için görevliler tarafından evlerinden alınarak Polisevi'ne getirilen engelliler, program sonunda tekrar evlerine geri götürüldü.
Bu arada, 3 yaşından itibaren yuvada büyüyen Müdür Dinçal'ın yayınlanmış 11 şiir kitabı bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 14:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?