4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Erdoğan'ı kurtaran polislere ödül

Kütahya'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast hazırlığında olan şahsı etkisiz hale getiren 18 polis, takdirname ile ödüllendirildi. Başbakan Erdoğan'ın 2005-2006 eğitim-öğretim startını verdiği Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki Linyit İlköğretim Okulu'ndan otobüsle ayrılırken, Mustafa Bağdat isimli şahsın gerçekleştirmeyi planladığı suikast girişimini engelleyen 2 emniyet müdür yardımcısı, 5 şube müdürü, 1 komiser yardımcısı ile 10 polis memuru, Kütahya Valisi Osman Aydın tarafından takdirname ile ödüllendirildi.

Vali Osman Aydın, törende yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz günlerde başbakanımızın da katıldığı başarılı bir etkinler dizesini geride bıraktık. Ama bu sevincimizi yaşarken, müessif bir olay bizi üzmüştür. Bizi sevindiren ve teselli eden, polisimizin anında olaya müdahale ederek, şahsı etkisiz hala getirmesidir. Emniyet Müdürü Şevki Dinçal ve ekibini bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Vali Aydın ayrıca, İçişleri Bakanlığı'na yazı yazarak, suikastı önleyen polislerin parasal yönde de ödüllendirilmesi için girişimde bulunduklarını ifade etti. Törene katılan Belediye Başkanı Mustafa İça da, suikast girişimini önleyen polisleri tebrik ettiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 16:13:44
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 16:16:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?