3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kuş gribi şüphesi!

Kütahya'da, kimliği belirsiz kişilerce yol kenarına atılan yaklaşık 100'ü ölü 600 bıldırcın, yetkilileri alarma geçirdi. Kuş gribi şüphesiyle özel kıyafetlerini giyen Tarım Müdürlüğü ekipleri, hayvanları tek tek topladı.

Kütahya-Eskişehir Karayolu'nun 9. kilometresinde denetime çıkan Bölge Trafik polisleri, yol kenarında çok sayıda ölmüş ve hasta bıldırcınla karşılaşınca, durumu Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Bahse konu yere gelen görevliler, kuş gribi ihtimaline karşı özel kıyafetlerini giyerek, yaklaşık 100 ölü ve 500 hasta hayvanı toplayıp, kutulara koydu. Kütahya Valisi Osman Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Tarık Hatipoğlu, Emniyet Müdürü Şevki Dinçal ile Tarım Müdürü Bekir Gencer de olay yerine gelerek, incelemelerde bulundu.

5'er adet ölü ve canlı bıldırcınların tetkik için İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki laboratuara gönderileceğini açıklayan Kütahya Tarım Müdürü Bekir Gencer, bir bıldırcın üreticisinin kuş gribinden panikleyerek hayvanları dün gece yol kenarına attığını tahmin ettiklerini söyledi. Gencer, İzmir'deki incelemeden sonra bıldırcınlarda kuş gribinin olup olmadığının ortaya çıkacağını belirterek, "Diğer tüm bıldırcınları da, Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde imha edeceğiz" dedi.

Emniyet güçleri, bıldırcınları yol kenarına atan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2005 Salı 14:14:15
Güncelleme :14 Kasım 2005 Pazartesi 16:09:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?